Go to top
Steeds meer mensen zijn bezig met bewust en gezond eten. We willen weten wat er in ons eten zit, wat de werking van gezond eten is en hoe ons lichaam erop reageert. Gezond eten is heerlijk!

Recept: rode-coleslaw van Kyra de Vreeze

Dit recept uit het boek Simply Daytox van Kyra de Vreeze is heerlijk als lunch! De amandelpasta in dit recept kun je zelf maken, maar ook bij de meeste natuurvoedingswinkels vinden.

Rode-coleslaw van Kyra de Vreeze

VOOR 1 PORTIE | BEREIDING 12 MINUTEN

100 gram rode kool

2 eetlepels gekiemde amandelpasta (p. 72)

4 eetlepels kokendheet water

½ rode ui

5 kalamata-olijven, zonder pit

1 hand boekweitgrutten of geroosterde gekiemde amandelen (p. 72)

1 handje waterkers

zeezout

Bereiding

Haal de buitenste (4-5) bladeren van de rode kool. Deze zijn taai. Snijd de rest van de rode kool in flinterdunne reepjes en doe in een kom. Meng in een andere kom de amandelpasta met het kokendhete water. Roer met een garde of vork tot een romige saus ontstaat. Voeg aan de rode kool toe en meng goed. Verwijder de schil van de rode ui en snijd in flinterdunne ringen. Snijd de olijven in dunne schijven en meng met de ui. Rooster de boekweitgrutten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Doe de ui, olijven en boekweitgrutten bij de kool. Voeg de waterkers toe en meng goed. Zorg dat de saus goed verdeeld is. Breng op smaak met wat zeezout. Serveer, eventueel met een scheutje vers citroensap. 

Meer lezen van Kyra de Vreeze?

Beoordeel dit artikel

(0 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht