Go to top
Steeds meer mensen zijn bezig met bewust en gezond eten. We willen weten wat er in ons eten zit, wat de werking van gezond eten is en hoe ons lichaam erop reageert. Gezond eten is heerlijk!

Recept: spinaziewraps

Deze groene, hartige wraps zijn fantastisch als je ze vult met salade en vleeswaren
of hummus, met een lepeltje pittige saus erbij, zoals chilisaus of hete chutney.
 
Ingrediënten voor 4 stuks:
150 g verse spinazie, goed gewassen
4 middelgrote eieren
100 g kikkererwtenmeel
koolzaad- of zonnebloemolie
zeezout en versgemalen zwarte
peper
 
Doe de spinazie in een grote pan met wat water – of alleen het water dat na het wassen
aan de blaadjes is blijven hangen. Leg het deksel op de pan, zet deze op middel tot hoog
vuur en breng aan de kook. Laat een paar minuten koken tot alle spinazie is geslonken,
schep de groente in een vergiet en laat uitlekken en afkoelen.
 
Als de spinazie koud is, knijp je er met je handen alle vloeistof uit. Snijd de spinazie vrij fijn.
Doe de eieren in een grote kom en klop ze los. Klop het kikkererwtenmeel erdoor tot het
een glad beslag is. Voeg dan de fijngesneden spinazie en flink wat zout en peper toe.
Roer goed en voeg extra water toe tot het losse spinaziebeslag net te schenken is, iets
dikker dan slagroom, dus ongeveer 50-75 ml water.
 
Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en schenk er een
heel klein beetje olie in. Als deze heet is, schenk je een vierde van de spinaziemix in het
midden van de pan. Verspreid het beslag met de achterkant van een lepel over de bodem
van de pan tot je een cirkel hebt van ongeveer 20 cm. Laat een paar minuten zachtjes
bakken en maak de pannenkoek met een dunne spatel  los van de bodem. De onderkant
moet gestold, maar nog niet bruin zijn. Keer om. Bak de andere kant ongeveer een minuut
tot alles is gestold. Laat op een bord glijden om af te laten koelen en herhaal met de rest
van het beslag.
 
Deze pannenkoeken smaken het best als ze zijn afgekoeld. Vul ze flink met al het lekkers
dat je voorhanden hebt, zoals blaadjes sla, olijven en een hardgekookt ei, of chutney of
mayonaise met in stukjes gescheurde vleeswaren.
 
Voor meer recepten bestel je het boek Licht  in onze webshop!
 
Bron: ‘Licht’ van Hugh Fearnley-Whittingstall pagina 78/79
 
 
 

Beoordeel dit artikel

(0 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht