Go to top
Steeds meer mensen zijn bezig met bewust en gezond eten. We willen weten wat er in ons eten zit, wat de werking van gezond eten is en hoe ons lichaam erop reageert. Gezond eten is heerlijk!

Recept: West-Afrikaanse pindasoep

Deze West-Afrikaanse pindasoep uit het kookboek Keukenkastje is lekker snel en makkelijk. Een verwarmende en vullende maaltijd. Ook handig: de meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis.

Voor 4 personen
Voorbereiding: 10 minuten, bereiding: 15 minuten

Ingrediënten

1 eetlepel olijfolie
1 ui, in ringen
1 rode paprika, pitjes eruit, in reepjes
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 theelepel chilivlokken
1 theelepel komijnzaad, gekneusd
½ theelepel kaneel
1 blik tomatenblokjes van 400 g
1 blik kokosmelk van 400 ml
1 bouillonblokje
5 eetlepels pindakaas
100 g verse spinazie
Zout en versgemalen zwarte peper

Het recept:

Verwarm de olie in een pan, voeg de ui en paprika toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur, totdat de uien zacht worden en wat kleur krijgen. Doe de knoflook, chilivlokken, komijn en kaneel erbij en bak 1 minuut mee.
Giet de tomatenblokjes en kokosmelk erbij, verkruimel het bouillonblokje in het lege tomatenblikje en schenk er 100 ml heet water in. Roer zodat het bouillonblokje oplost en schenk bij de soep. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 8 minuten koken. Roer de pindakaas en spinazie erdoor en laat meekoken tot de spinazie is geslonken. Bestrooi met flink wat peper en zout, schep in kommen en dien op.

Nog meer inspiratie voor snelle recepten? Hier koop je Keukenkastje.

Beoordeel dit artikel

(1 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht