Go to top
Steeds meer mensen zijn bezig met bewust en gezond eten. We willen weten wat er in ons eten zit, wat de werking van gezond eten is en hoe ons lichaam erop reageert. Gezond eten is heerlijk!

Recept bietensoep met appel en balsamicoazijn

Koken met groenten uit het seizoen heeft de laatste jaren een vlucht genomen. Zo horen bij de herfst groenten als pompoen, wortel en biet. In deze heerlijke, herfstige soep speelt de biet de hoofdrol.

Ingrediënten voor 4 personen

500 g bieten
350 g aardappels
1 rode ui
1 appel (Goudreinet)
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel gemalen komijn
1 laurierblad
verse tijmblaadjes
600 ml groentebouillon
balsamicoazijn
room of crème fraîche

Kook de bieten gaar, laat afkoelen en verwijder de schil. Schil de aardappels en snijd in partjes. Snipper de ui, schil de appel en snijd in partjes.
Verhit in een soeppan met dikke bodem de olijfolie en fruit de ui glazig in ca. 10 minuten. Voeg de aardappel en komijn toe en bak kort mee. Meng er de bieten en appel doorheen en giet de groentebouillon erbij. Voeg het laurierblad toe en naar smaak tijmblaadjes.
Laat de soep 20 minuten op laag vuur koken. Verwijder het laurierblad en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Druppel er voor het opdienen wat balsamicoazijn over en roer er room doorheen.

Bron: uit 'Green Delicious' van Natascha Boudewijn
 

Beoordeel dit artikel

(0 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht