Go to top
Steeds meer mensen zijn bezig met bewust en gezond eten. We willen weten wat er in ons eten zit, wat de werking van gezond eten is en hoe ons lichaam erop reageert. Gezond eten is heerlijk!

Recept filotaart met spinazie en feta

Hartige taart is een boekje vol lekkere recepten voor quiches en groentetaartjes. Dit recept is in een handomdraai klaar. In dit recept wordt filodeeg gebruikt, dit is wat knapperiger dan bladerdeeg. Een origineel taartje, dat iedereen zal smaken!

Ingrediënten

5 vellen (kant-en-klaar) filodeeg

1 ui, gesnipperd

4 tenen knolook

Olijfolie

500 gram gestoofde spinazie, goed uitgelekt

150 gram feta, verkruimeld

3 eieren

Taartvorm van 24 cm

Bereiding

Fruit de ui en knoflook in wat olijfolie. Laat dit even afkoelen en meng dit met de overige ingrediënten.

Verwarm de oven voor op 200 C. Bekleed de taartbodem met bakpapier en vet de rand in met boter. Verdeel het filodeeg over de taartbodem, zodat het over de rand hangt. Schep de spinazievulling in de taart. Vouw de randen van het deeg weer terug. Zet de taart 15-20 minuten in de hete oven. 

Beoordeel dit artikel

(0 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht