Go to top
Steeds meer mensen zijn bezig met bewust en gezond eten. We willen weten wat er in ons eten zit, wat de werking van gezond eten is en hoe ons lichaam erop reageert. Gezond eten is heerlijk!

Recept focaccia met pompoen en feta

Meestal wordt focaccia bestrooid met rozemarijn en grof zeezout. Soms vind je ze met zongedroogde tomaten of olijven. In dit recept uit Top with cinnamon wordt het brood afgemaakt met feta, pompoen en salie als troostrijke herfstvariant. Heerlijk bij een soep of een licht stoofpotje.

Ingrediënten voor 4-6 personen

Voor het brood

- 100 g volkoren broodmeel

- 200 g tarwebloem

- 3/4 tl zout

- 1 tl instant gist

Voor de topping

- ½ kleine flespompoen, geschild, pitten eruit

- 50 g ricotta

- 50 g feta, verkruimeld

- klein handje rucola

- 4-6 verse salieblaadjes

- 2 el olijfolie

- ½ tl grof zout

 

Bereiding

Begin met het deeg. Roer het meel, de bloem, het zout en de gist in een grote kom door elkaar. Schenk er 225 ml lauwwarm water bij en meng het met je handen tot er geen klontjes meel meer in zitten. Dek af met plasticfolie en laat op een warme plek minstens 2 uur rijzen. 

Stomp de lucht uit het deeg en leg het in een goed met olie ingevette bakvorm van 25 x 18 cm of 20 x 20 cm. Laat het 30 minuten rijzen op een warme plek.

Verwarm de oven voor op 200 °C (gasstand 6). Snijd de flespompoen in dunne plakjes. Roer in een kommetje de ricotta en feta door elkaar. Prik met je vingers kuiltjes in het gerezen deeg en schep het ricotta-fetamengsel erover. Bedek met de pompoen en rucola, scheur de salieblaadjes in stukjes en verdeel over de focaccia. Besprenkel met de olie en bestrooi met zout. Bak 30-40 minuten tot het deeg gerezen en goudbruin is. Keer om op een rooster en laat afkoelen. Is het brood afgekoeld, snijd het dan met een broodmes in grote vierkanten of rechthoeken en dien op.

Ben je op zoek naar meer lekkere en gezonde recepten? 

Beoordeel dit artikel

(0 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht