Go to top
Steeds meer mensen zijn bezig met bewust en gezond eten. We willen weten wat er in ons eten zit, wat de werking van gezond eten is en hoe ons lichaam erop reageert. Gezond eten is heerlijk!

Recept frambozen-amandel focaccia

Wil je een keer een origineel hapje maken voor bij de thee? Maak deze heerlijke zoete focaccia met frambozen en amandelen. Een recept uit Suikervrij, dus alleen met natuurlijke suikers. 

Voor 4-6 personen – Bereidingstijd 45 minuten, plus 1 ½ uur rusttijd

Ingrediënten

400 gram bloem voor witbrood

100 gram fijn griesmeel

2 theelepels venkelzaad (eventueel)

1 snufje zout

7 gram gedroogd bakkersgist

300 ml lauwwarm water

Olijfolie

250 ml ongezoet rode druiven-, granaatappel- of appelsap

Ongeveer 200 gram frambozen

1 handje gehalveerde amandelen

Bereiding

Meng in een kom de bloem, het griesmeel, het venkelzaad en het zout. Meng in een andere kom het gist met het lauwwarme water en laat 5 minuten rusten. Maak in het midden van de droge ingrediënten een kuilde en giet daar het gistmengsel in. Kneed het 10 minuten tot een deeg: voeg geen bloem toe, ook al is het in het begin wat plakkerig!

Doe het deeg in een met olie bestreken kom, dek af met een theedoek en laat 1 uur rusten. Laat het vruchtensap op het vuur pruttelen totdat het ingedikt is tot 60 ml. Laat dit afkoelen. Bestrijk een bakplaat van 30 x 20 cm met olie, leg het deeg erop en druk het plat zodat de hele bakplaat bedekt is. Druk de frambozen in het deeg, giet de vruchtensiroop erover, bestrooi met de amandelen en besprenkel met olie.  Dek af met een theedoek en laat 20 minuten rusten.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet de bakplaat 20 minuten in de oven. Laat 15 minuten op een metalen rooster afkoelen, voordat je de focaccia serveert. 

Beoordeel dit artikel

(0 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht