Go to top
Steeds meer mensen zijn bezig met bewust en gezond eten. We willen weten wat er in ons eten zit, wat de werking van gezond eten is en hoe ons lichaam erop reageert. Gezond eten is heerlijk!

Recept gezond bananenbrood

Dit recept uit Suikervrij bewijst dat je geen suiker nodig hebt om heel lekker bananenbrood te maken. Je kunt dit bananenbrood ook invriezen, snijd er dikke plakken van voordat je het in de vriezer legt. Dit gezonde bananenbrood is lekker als ontbijt, of neem een plak mee voor onderweg met een lik notenpasta.

Ingrediënten voor 1 brood

- plantaardige olie, om de vorm mee in te vetten

- 225 g bloem, plus wat extra om te bestuiven

- 100 g zachte boter

- 120 g ongezoete appelmoes

- 2 grote eieren

- 40 ml Grieks yoghurt

- 1 theelepel vanille-extract

- 300 g rijpe bananen, fijngeprakt 

- 1 theelepel baking soda

- 1 snufje zout

- 1 theelepel pimentpoeder

- 2 eetlepels melk

- 125 g rozijnen

- 75 g walnoten, fijngehakt

Bereidingswijze (1 uur)

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een cakevorm van 25 x 12 cm in met olie en bestuif hem met bloem. Klop de boter en de appelmoes in een kom tot een romige substantie (het is niet erg als er nog wat klontjes in zitten). Roer de eieren er achter elkaar door, dan de yoghurt, het vanille-extract en de bananen. Meng in een andere kom de bloem, de baking soda, het zout en het pimentpoeder. Doe de droge ingrediënten bij het bananenmengsel, en voeg tegelijk beetje voor beetje de melk toe. Roer er tot slot de rozijnen en de walnoten door. Schep het beslag in de cakevorm, strijk de bovenkant glad en zet 40 minuten in de oven of totdat de punt van een mes dat je erin steekt, er schoon weer uitkomt. Laat 5 minuten in de cakevorm rusten en laat vervolgens op een rooster afkoelen.

Beoordeel dit artikel

(8 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht