Go to top
Steeds meer mensen zijn bezig met bewust en gezond eten. We willen weten wat er in ons eten zit, wat de werking van gezond eten is en hoe ons lichaam erop reageert. Gezond eten is heerlijk!

Recept granola met kokos

 
In deze heerlijke granola tref je kokos in allerlei vormen aan, van kokosbloesemsuiker
tot kokosolie en natuurlijk geraspte, gedroogde kokos.
 
VOOR 4 PERSONEN
200 g havermout
40 g fijngehakte amandelen
25 g fijngehakte walnoten
25 g gebroken lijnzaad
70 g ongezoete, geraspte kokos
1 eetlepel ahornsiroop
3 eetlepels gesmolten kokosolie
3 eetlepels
kokosbloesemsuiker
150 g (donkere) rozijnen
 
Garnering
fijngehakt tropisch fruit zoals ananas en mango
volle yoghurt
een grote bakplaat, met olie ingevet
een gesteriliseerde, luchtdicht afsluitbare glazen pot
(eventueel)
 
Verwarm de oven voor tot 140 °C.
 
Doe alle ingrediënten, behalve de rozijnen, in een grote kom en meng deze goed
door elkaar, zodat alles goed bedekt is met olie en ahornsiroop. Verdeel het mengsel
over de bakplaat en zet deze 40 minuten in de oven of totdat het goudbruin is
geworden. Schep de granola elke 10 minuten om.
Haal de bakplaat uit de oven en zet deze op een rooster om af te koelen.
Doe de granola, als deze afgekoeld is, in een grote kom en voeg de rozijnen toe.
Serveer met stukjes tropisch fruit en een flinke schep yoghurt.
 
Opmerking
Je kunt de granola twee weken in een gesteriliseerde, luchtdicht afsluitbare glazen
pot in de koelkast bewaren.
 
 

Beoordeel dit artikel

(1 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht