Go to top
Steeds meer mensen zijn bezig met bewust en gezond eten. We willen weten wat er in ons eten zit, wat de werking van gezond eten is en hoe ons lichaam erop reageert. Gezond eten is heerlijk!

Recept mango-avocadoloempia’s met limoendipsaus

De term loempia in de titel doet meteen denken aan vettige, gefrituurde Aziatische snacks, maar Vietnamese loempia’s worden niet gefrituurd maar in rijstpapier gerold. Deze loempia’s zijn gevuld met supergezonde ingrediënten zoals avocado, waterkers, koriander en alfalfa. Wist je bijvoorbeeld dat koriander een van de weinige voedingsstoffen is die zware metalen uit ons lichaam helpt af te voeren?

Ingrediënten voor 6 loempia’s

6 rijstpapieren wraps
1 rijpe avocado, ontpit en in dunne plakjes
klein handje alfalfa
3 volle eetlepels korianderblaadjes
handvol erwtenscheuten
handvol gemengde slabladeren (bijvoorbeeld waterkers)
klein handje cashewnoten (eventueel)
sap van 1 limoen

Limoendipsaus
sap van 1 limoen
2-3 eetlepels tamari
1 eetlepel balsamicoazijn

Vul een grote schaal met warm water en leg er een rijstpapieren wrap gedurende 1 minuut in om zacht te worden. Laat de wraps een voor een weken, anders kleven ze aan elkaar.
Haal de wraps uit het water en leg ze op een theedoek zodat overtollig water wordt geabsorbeerd. (Leg ondertussen de volgende wrap in de schaal met warm water.) Schep een zesde deel van de avocado, mango, alfalfa, koriander, erwtenscheuten, slablaadjes en cashewnoten (als je die gebruikt) op een helft van de wrap, in een net rijtje. Besprenkel met wat limoensap. Vouw de zijkanten van de wrap over de vulling heen en rol deze dan strak over de vulling op. Leg weg en herhaal deze handelingen met de rest van de wraps en vulling.
Klopt in een klein schaaltje het limoensap, de tamari en de balsamicoazijn door elkaar.
Snijd elke loempia diagonaal doormidden en doop ze in het schaaltje met de limoendipsaus.

Bron: uit 'Super Healthy Snacks' door Jenna Zoe
 

Beoordeel dit artikel

(0 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht