Go to top
Steeds meer mensen zijn bezig met bewust en gezond eten. We willen weten wat er in ons eten zit, wat de werking van gezond eten is en hoe ons lichaam erop reageert. Gezond eten is heerlijk!

Recept Pizzette met rode basilicum

Het leuke van zelf basilicum kweken is dat je meer variatie hebt dan alleen de groene plantjes uit de supermarkt, die bovendien vaak al na een week dood zijn. Zo kun je in dit gerecht rode basilicumgebruiken, omdat dit zo geweldig kleurt met de rode ui en een intensere smaak heeft.
 
wat heb je nodig?
 
voor het deeg:
1 zakje gist (7 g)
1/8 theelepel suiker
300 g bloem
1/2 theelepel zout
1 eetlepel olijfolie
 
voor de topping:
klein bosje rode basilicum
2 tenen knoflook
1 rode ui
2 kleine courgettes of 1 grote
200 ml crème fraîche
 
Meng in een kom 175 à 200 ml lauwwarm water met de gist  en suiker goed door elkaar. Voeg de helft van de bloem, de olie en het zout toe aan het gistmengsel en meng dit goed door elkaar.
 
Voeg de rest van de bloem toe en breng het deeg over op een
met bloem bestoven werkvlak. Kneed het deeg gedurende
10 minuten tot het stevig en elastisch aanvoelt. Leg de bol deeg
in een ingevette kom, dek af met plasticfolie of een vochtige
theedoek en laat ca. 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.
Verwarm de oven voor tot 220 °C. Hak de rode basilicum fijn en
meng het grootste gedeelte door de crème fraîche. Voeg twee
uitgeperste knoflooktenen toe en meng alles goed door elkaar.
Breng op smaak met zout en peper.
 
Snijd de rode ui in fijne ringen en snijd de courgette in de
lengte in linten met een kaasschaaf.
 
Verdeel het deeg in vier stukken en rol elk stuk dun uit. Spreid
er het crèmefraîchemengsel met een lepel overheen. Verdeel
de courgettelinten en ui erover, maal er flink wat peper over en
besprenkel met wat olijfolie.
 
Zet 15 minuten in de oven tot de pizzettes goudbruin zijn. Garneer met de achtergehouden rode basilicumblaadjes.
 
 
 
 

Beoordeel dit artikel

(0 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht