Go to top
Steeds meer mensen zijn bezig met bewust en gezond eten. We willen weten wat er in ons eten zit, wat de werking van gezond eten is en hoe ons lichaam erop reageert. Gezond eten is heerlijk!

Recept rauw bosbesijs

Bij de zomer hoort ijs, maar ijs bevat vaak veel suiker. Wil je guilt-free genieten van heerlijk ijs? Probeer dan eens dit recept voor bosbessenijs. Dit prachtige ijs is zo eenvoudig om te maken, met maar vier ingrediënten – en alles is rauw: een bonus!

Ingrediënten voor 4 personen

100 g rauwe cashewnoten
180 g bevroren bosbessen
80 ml water
2 el agavesiroop

Doe alle ingrediënten in de blender en zet deze aan, tot je een glad resultaat hebt. Schenk het mengsel in de ijsmachine en volg de gebruiksaanwijzing. Schep in een diepvriesdoos, doe het deksel erop en zet in de vriezer om het ijs hard te laten worden.

Als je geen ijsmachine hebt, schep het mengsel dan in een ondiepe diepvriesdoos en zet deze in de vriezer, tot het ijs langs de randen hard begint te worden. Klop en prak met een vork om de ijskristallen te breken en zet terug in de vriezer om het ijs hard te laten worden.

Bron: uit 'Honestly Healthy' van Natasha Corrett & Vicki Edgson

Beoordeel dit artikel

(0 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht