Go to top
Steeds meer mensen zijn bezig met bewust en gezond eten. We willen weten wat er in ons eten zit, wat de werking van gezond eten is en hoe ons lichaam erop reageert. Gezond eten is heerlijk!

Recept rauwe pompoen, kool en wortel

Deze salade van rauwe pompoen, kool en wortel is heerlijk licht en voedzaam. Dit recept komt uit Licht! Rauwe pompoen geeft deze salade een levendige kleur en een nootachtige smaak.

Je kunt de salade een paar dagen in de koelkast bewaren. Je kunt verschillende soorten pompoen gebruiken zoals de hokkaidopompoen, flespompoen, kabocha (groene pompoen) en Crown Prince. 

Voor 4-6 als bijgerecht

75 gram zonnebloempitten (kort geroosterd in een droge koekenpan)

300 gram pompoen

2 middelgrote wortels (ongeveer 150 gram)

1/2 rode kool (ongeveer 400 gram), stronk eruit gesneden

sap & fijngeraspte schil van 1 sinaasappel

zeezout en versgemalen zwarte peper

Voor de dressing

1 tl mosterd

1 tl honing

2 el ciderazijn

4 el extra vergine koolzaad- of olijfolie

Bereiding

Schil de pompoen, verwijder de pitten en rasp grof in een grote schaal. Schil en rasp de wortels in dezelfde schaal. Gebruik hiervoor de grove kant van een blokrasp of, als je weinig tijd hebt of niet van raspen houdt, de foodprocessor. 

Snijd de kool met een scherp mes in dunne reepjes en voeg deze toe aan de schaal. Voeg de sinaasappelschil en het sap toe, bestrooi met de zonnebloempitten en vermeng alles goed. Breng op smaak met zout en peper. 

Schud voor de dressing alle ingrediënten in een jampotje door elkaar met een snuf zout en peper. Schenk de dressing over de geraspte groentes en vermeng alles goed. Proef, voeg nog extra zout en peper toe als dat nodig is, en de salade is klaar om te eten. 

Wil je weer op gewicht komen na de feestdagen? Dan is Licht! het ideale kookboek, vol lichte en smaakvolle recepten. 

Beoordeel dit artikel

(0 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht