Go to top
Steeds meer mensen zijn bezig met bewust en gezond eten. We willen weten wat er in ons eten zit, wat de werking van gezond eten is en hoe ons lichaam erop reageert. Gezond eten is heerlijk!

Recept sperziebonen met een sesamjasje

Deze elegante hapjes kun je perfect aan je gasten aanbieden als voorafje bij een Aziatische maaltijd. Maar de boontjes zijn ook heerlijk om gewoon als gezonde snack te eten.

Ingrediënten voor 4-6 personen

sperziebonen (ca. 25), puntjes eraf
1 eetlepel gemalen lijnzaad
3 eetlepels tamari
1 eetlepel agavesiroop
60 g sesamzaad

Verwarm de over voor op 180 °C.

Als je de sperziebonen serveert als fingerfood, wil je ze misschien doormidden snijden zodat ze in één hap te eten zijn. Of laat ze heel.

Doe het lijnzaad, de tamari en de agavesiroop in een wijde schaal en klop deze ingrediënten met een vork totdat deze marinade iets dikker is geworden. Schep het sesamzaad in een andere wijde schaal of een diep bord. Leg elke sperzieboon in de marinade, één tegelijk, en leg de boon daarna in het sesamzaad. Leg het boontje, als het er helemaal mee bedekt is, op de bakplaat.

Bak de bonen 12 minuten in de voorverwarmde oven – ze moeten aan de buitenkant zacht zijn maar vanbinnen nog knapperig

Bron: uit 'Super Healthy Snacks' van Jenna Zoe

Beoordeel dit artikel

(0 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht