Go to top
Steeds meer mensen zijn bezig met bewust en gezond eten. We willen weten wat er in ons eten zit, wat de werking van gezond eten is en hoe ons lichaam erop reageert. Gezond eten is heerlijk!

Recept tomatenchips met pecorino en oregano

Bij het bereiden van voedsel blijven vaak veel resten over, zoals loof, schillen en klokhuizen. Zonde om weg te gooien, want met deze ingrediënten zijn vaak nog de heerlijkste gerechten te maken. Zoals bijvoorbeeld deze chips gemaakt van de schil van tomaten.

Ingrediënten

120 g pecorino
1 kg biologische tomaten
2 eetlepels gedroogde oregano
3 eetlepels olijfolie

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Rasp de pecorino met een fijne rasp.
Ontvel de tomaten met behulp van een speciale tomatendunschiller of een vlijmscherp groentemesje. Trek de schil in zo groot mogelijke stukken van de tomaten. Doe de schil in een diepvrieszak en voeg de pecorino, de oregano en de olijfolie toe. Sluit de zak en schud krachtig zodat de schil rondom gelijkmatig met de andere ingrediënten wordt bedekt.
Leg de schil op een met bakpapier beklede bakplaat en bak deze 15 minuten in de over. Serveer warm, bijvoorbeeld bij het aperitief.

Bron: uit 'Groente & fruit van A tot Z' van Sophie Dupuis-Gaulier
 

Beoordeel dit artikel

(0 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht