Go to top
Steeds meer mensen zijn bezig met bewust en gezond eten. We willen weten wat er in ons eten zit, wat de werking van gezond eten is en hoe ons lichaam erop reageert. Gezond eten is heerlijk!

Recept voor zoete, pittige kikkererwten

Pittige kikkererwten, vooraf even gemarineerd en daarna in de oven gebakken, zijn een van de beste snacks die er bestaan. Normaal gesproken eet je niet zomaar zonder nadenken een heel blikje kikkererwten leeg. Maar als ze uit de oven komen en mooi glanzen, zijn ze onweerstaanbaar. Ook heerlijk als bijgerecht.

Ingrediënten voor 4 personen

400 g kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt

1 el sojasaus (glutenvrij)

1 el witte-wijnazijn

1 el donkerbruine basterdsuiker of rietsuiker

1 el zoete chilisaus

½ tl Sriracha of Tabasco

1 el geroosterde-sesamolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C (gasstand 6). Doe de kikkererwten met de rest van de ingrediënten in een schaal en roer om tot alles goed gemengd is. Laat de kikkererwten op een grote bakplaat glijden en spreid ze uit in een enkele laag. Zet 5 minuten in de oven, haal de bakplaat uit de oven en schud ze even om. Zet 10 minuten terug in de oven, schud ze nog een keer en bak ze dan nogmaals 5 minuten. Laat afkoelen voor je ze eet.

Beoordeel dit artikel

(0 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht