Salade met adukibonen en geitenkaas
In het kookboek Easy Peasy vind je allerlei heerlijke gezonde recepten. De recepten zijn speciaal voor ouders met jonge kinderen. Dit recept van een vegetarische salade met adukibonen is lekker én gezond. De combinatie van de adukibonen en de geitenkaas zorgen voor een heerlijke voedzame vegetarische maaltijd. Eet smakelijk!
Zo maak je de salade
Voor 2 personen
150 gram gekookte adukibonen (uit blik of geweekt en gekookt)
sla, bijvoorbeeld eikenblad (goed wassen)
150 gram zachte gepasteuriseerde geitenkaas of feta
1 bosui
2 stengels bleekselderij
1 handvol kiemen (alfalfa, tuinkers)
handje zeekraal
handje verse koriander
handje peterselie
snufje peper & zout
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels balsamicoazijn
Zo maak je de salade
Spoel de gekookte adukiboontjes goed af. Snipper de bosui, hak/snijd de koriander, peterselie en bleekselderij fijn. Wok de zeekraal kort, doe de bonen en alle andere ingrediënten, inclusief de geitenkaas, in een grote schaal. Maak een dressing of giet de olie en balsamicoazijn over de salade heen. Breng op smaak met peper en zout.
Tip
Check in de winkel of er geen extra zout of suiker aan de ingeblikte adukibonen is toegevoegd. Bij een biovariant is dat meestal niet het geval. Spoel ze hoe dan ook goed af. Heb je geen blik maar gewoon een zakje keiharde boontjes op de kop getikt? Geen probleem. Zet de bonen (het liefst de avond voordat je ze wilt gaan eten) onder water en laat ze minimaal 2 uur wellen. Spoel ze daarna een paar keer goed af. Je moet de boontjes nu nog minimaal 30 minuten koken. Ze blijven een klein beetje hard. Als ze te hard zijn naar je smaak, dan kook je ze wat langer.
Ben je nieuwsgierig naar meer? Of ben je op zoek naar gezond recepten voor je peuter of kleuter? In Easy Peasy vind je oneindig veel inspiratie!