Go to top
Steeds meer mensen zijn bezig met bewust en gezond eten. We willen weten wat er in ons eten zit, wat de werking van gezond eten is en hoe ons lichaam erop reageert. Gezond eten is heerlijk!

Top 5 herfstrecepten

Koken met seizoensgroenten is heerlijk. Pompoen, rode biet en vijgen smaken bijvoorbeeld in de herfst nét wat lekkerder dan in de zomer. Je lichaam heeft die verwarmende groenten nodig wanneer het buiten kouder wordt. Met deze top 5 herfstrecepten ben je goed bezig, voor de natuur én voor jezelf!

1. Zoete pittige kikkererwten

Een lekker (en gezond) snackje zijn geroosterde kikkererwten. Je kunt ze maken zoals je ze zelf lekker vindt. Met chilipeper voor extra pit, of juist met kaneel als je zin hebt in zoet. Of misschien zelfs wel een combinatie van die kruiden. In de herfst heb je misschien sneller trek in vetter voedsel. Omdat het kouder wordt, gaat je lichaam hunkeren naar ander, verwarmend voedsel. Deze kikkererwten zijn daarom perfect: lekker warm, vullend en toch gezond. 

2. Bietensoep met appel en balsamico azijn

De kookboeken van Natascha Boudewijn staan vol tips over koken met groenten van het seizoen. Dit recept met bieten komt uit haar kookboek Green Delicious. Bieten zijn echte herfstgroenten. Door hun veelzijdigheid, passen ze in heel veel gerechten. Deze herfstige soep met bieten en appel is vegan als je de room weglaat. 

3. Lasagne met groene groenten

Oké asperges zijn natuurlijk geen herfstgroenten. Maar een heerlijke lasagne met groene groenten kon in dit lijstje niet ontbreken. Lasagne is perfect herfsteten. Vooral op die avonden dat je eigenlijk geen zin hebt om te koken, is lasagne de oplossing. De ingrediënten doe je een half uurtje in een ovenschaal in de oven en klaar ben je! In dit recept kun je de asperges ook vervangen voor courgette of spinazie. 

4. Pompoen notencrumble

De herfst is onlosmakelijk verbonden met pompoen. Er zijn oneindig veel lekkere recepten met pompoen te bedenken. Van pompoensoep tot pompoenlasagne of zoete pompoenbrownies. Deze pompoen notencrumble is een origineel bijgerecht en past goed bij witvis of een salade met geitenkaas.

5. Trifle met verse vijgen en amandelen

Ben je op zoek naar een lekker herfstig dessert? Dit recept met vijgen is een heerlijk toetje voor in de herfst. Zeker als je een beetje op je gezondheid wilt letten, is het belangrijk om veel fruit te eten. Fruit is heerlijk als toetje of door warme gerechten te verwerken. Dit recept met vijgen is perfect als weinig tijd hebt, je kunt het namelijk al in de ochtend klaarmaken. 

Beoordeel dit artikel

(0 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht