Go to top
Tegenwoordig bedoelen we met yoga vooral de lichamelijke oefeningen die een rustgevende werking op de geest hebben en het lichaam soepel en sterk maken.
- Yoga -

Yoga voor kinderen: spelen

Speelsheid en creativiteit

Yogaoefeningen kun je aanpassen aan de belevingswereld van een (klein) kind waarbij de fantasie en eigen inbreng ook ruimte krijgt. Zo stimuleer je gevoelens van eigenwaarde en geef je ruimte aan de rijke creativiteit en fantasie van een kind.

Daardoor zie je verbetering in:

- Het zelfvertrouwen

- Het zelf bewust zijn

- Het concentratievermogen

- De emotionele groei

Naast al deze voordelen gaat het vooral ook om het plezier! in het ontdekken en ervaren. Peuters vinden het heerlijk allerlei lichaamshoudingen te onderzoeken, met de adem te spelen of hun zintuigen te gebruiken. Daarom is yoga zo geschikt voor peuters!

De hond als tunnel

De basishouding van de tunnel is de bekende Neerwaartse hond houding uit de yoga. Deze houding houdt de spieren van je knieƫn, hielen en de achterkant van je dijbenen soepel en het stimuleert de bloedtoevoer naar de hersenen. Als welk dier wil je kind door de tunnel gaan?

Marjolein Tiemstra-Smit is auteur van het boek Yoga voor Peuters en Kleuters (5e druk) en docent & oprichtster van Eigen Wijze opleidingen. Deze verzorgt de 3-daagse docentenopleiding Yoga voor Peuters en Kleuters.

Beoordeel dit artikel

(3 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht