Go to top
Ontspanning door meditatie en oefeningen in mindfulness brengen meer rust in je leven. Stress en depressieve klachten verminderen aantoonbaar door mindfulness en meditatie.

Start met stickeren

Van kleurboeken voor volwassenen kijkt niemand nog op. Die trend was moeilijk over het hoofd te zien. Maar sinds kort kun je je ook uitleven op stickerboeken voor volwassenen. 

Wat??? Ja, stickeren is het nieuwe kleuren. Herinner je die kleur-op-nummer-kits nog van vroeger? Zoiets maar dan met stickertjes en mooie afbeeldingen en geometrische patronen. Zo kun je lekker bezig zijn en de dagelijkse to-do-lijstjes en andere musts even laten voor wat ze zijn en de tijd nemen voor jezelf. 
 
Afhankelijk van je bui kun je of wel Sticker jezelf blij dan wel Sticker jezelf kalm erbij pakken; twee boeken vol met mooie platen en met respectievelijk hele vrolijke, primaire kleuren en opbeurende spreuken of gedekte pasteltinten en marmermotiefjes en kalmerende uitspraken. Van elke plaat kun je een leuke poster maken die je op kunt hangen. Volg de patronen via het ‘sticker-op-nummer’ principe of laat je creativiteit de vrije loop met alle bijgeleverde stickers. Het eindresultaat mag er zijn en jij hebt jezelf weer blij of heel kalm gestickerd. 
 
Voor iedereen die geïnteresseerd is in creativiteit en die wel een mindful moment kan gebruiken, is stickeren geschikt. Het bezorgt je gegarandeerd een moment van rust en bezinning; een creatieve manier om uit de dagelijkse hectiek te stappen. 
 
Misschien klinkt het niet helemaal voor de hand liggend dat je met kleuren of stickeren zo makkelijk kunt ontspannen, maar het blijkt makkelijk psychologisch te verklaren. Kleur- en stickerboeken, of het spelen met Lego of een gezelschapsspelletjes zijn allemaal dingen waarmee je op een simpele manier naar je onbezorgde kindertijd kan terugkeren en vooral je verstand op nul kan zetten. 
 

Door de hectiek van vandaag de dag en de manier waarop we allemaal altijd alleen maar met ons hoofd in de weer zijn wordt het steeds moeilijker om ontspanning te vinden. Natuurlijk kun je tal van ontspannende activiteiten bedenken maar het mooie is dat stickerboeken niet veel kosten en je kunt het in je eigen tijd, op elke plek doen én je hoeft natuurlijk niet perse binnen de lijntjes te stickeren.
 
Benieuwd of stickeren ook zo'n rustgevende werking op jou heeft, koop dan hier Sticker jezelf blij of Sticker jezelf kalm.

Beoordeel dit artikel

(6 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht