Go to top
Ontspanning door meditatie en oefeningen in mindfulness brengen meer rust in je leven. Stress en depressieve klachten verminderen aantoonbaar door mindfulness en meditatie.

Top 5 stress verminderen

Je af en toe vervelen schijnt heel goed te zijn voor je humeur. Door onze drukke levens en onze eeuwige 'online' status, geven we onze hersenen heel weinig rust. En daar krijg je stress van. Wil je stress verminderen? Met deze 5 tips ben je al een heel eind op weg.

1 De 16 seconden meditatie van davidji

Ontstressen hoeft helemaal niet lang te duren. Dat bewijst davidji met zijn 16-seconden meditatie. In dit filmpje zie je hoe het in zijn werk gaat. Binnen 16 seconden zijn je gedachten weer op orde. 

2 Voor je gaat slapen

's Avonds als je eigenlijk wilt gaan slapen, kunnen heel veel gedachten ineens van levensbelang lijken. Daardoor ga je nog meer tobben en komt van een goede nachtrust weinig terecht. Met deze ontspanningsoefening zorg je ervoor dat je stressvolle gedachten naar de achtergrond verdwijnen, zodat je lekker ontspannen in slaap valt. Die zorgen zijn voor morgen (die dan waarschijnlijk een stuk minder groot zijn dan je dacht).

3 Tussen de lakens

Misschien wist je dit al, maar een goed seksleven werkt ontspannend. Ook al heb je na een lange, stressvolle werkdag misschien zin om meteen op één oor te gaan liggen, dan kan het juist heel wat waard zijn om hierin te investeren. Wil je je relatie op dit gebied wat meer verkennen of ben je op zoek naar meer intimiteit? Misschien is dit artikel dan wat voor jou.

4 Ga naar buiten

Na een lange bespreking op werk of een choatisch bezoek aan de supermarkt, wil je niets liever dan even rust aan je hoofd. Ga naar buiten! Ook tijdens werk kun je je lunchpauze gebruiken als een wandel-halfuurtje. Hier lees je hoe je een mindful blokje om gaat. 

5 Lezen

Stress verminderen doe je ook door een van de puurste vormen van ontspanning: lezen. Pak een fijn boek, zet een kopje thee en ga minimaal een half uur niet meer van de bank af. Weet je niet welk boek je moet lezen? Deze 5 boeken geven je extra rust.

Beoordeel dit artikel

(1 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht