Go to top
Relaties van welke aard dan ook – met familie, vrienden, collega’s of geliefden – kunnen ingewikkeld zijn. Door meer inzicht te krijgen in de werking en achtergronden van relaties en je eigen rol kun je werken aan het verbeteren van waardevolle relaties in je leven.

De vijf elementen en de liefde

Hoe vind je een partner die echt bij je past? Hoe stook je het vuur in een ingedutte relatie weer op? Hoe weet je of je relatie in deze fase van je leven nog bij je past? Met kennis van de vijf elementen uit de traditionele Chinese leer krijg je antwoord op al je liefdesvragen!

Volgende de oude Chinezen bestaat alles uit energie: Qi of chi. Daar binnen zijn vijf primaire krachten actief. Deze vijf elementen zijn Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water. Zij beïnvloeden elk aspect van het leven en vormen de basis voor de Chinese geneeskunde, voedingsleer, astrologie et cetera. Ook in de liefde spelen de vijf elementen een grote rol.

Energie en liefde
Zodra je iemand ontmoet, gebeurt er van alles. Lichaamstaal, het geluid van een stem, de blik in iemands ogen, wat je zegt – het speelt allemaal mee in het proces van elkaar ontmoeten en aftasten. Je kunt je soms ineens tot iemand aangetrokken voelen, of juist het tegenovergestelde ervaren. Binnen enkele seconden. Dat komt omdat jouw hele energie zich vermengt met die van de ander. Jullie reageren op elkaar, gebaseerd op jullie energie!

Unieke mix van energie
Maar wat is jouw energie? Iedereen bestaat uit een unieke energetische mix van de vijf elementen. Er is altijd één element dominant. Elk element correspondeert met bepaalde persoonlijkheidskenmerken, heeft positieve en negatieve aspecten. En tussen de verschillende elementen heerst een eigen dynamiek in relaties. Zo heeft Hout charisma en charme en is graag de baas. Wanneer twee Hout-types een relatie starten, is dus de grote vraag: wie is de baas? En dat levert problemen op, maar ook kansen! En Aarde en Water kennen sowieso een sterke aantrekkingskracht en een sterk seksueel contact.

Pas jij bij mij?
Het is dus de truc om uit te vinden welk element bij jou en je (potentiële) geliefde de boventoon voert en wat dat zegt over jullie kansen op een gelukkige relatie. Het boek De 5 elementen van liefde helpt je daarbij. Door te kijken naar de manier waarop mensen lopen en te luisteren naar de manier waarop ze praten. Met de kennis die je zo opdoet kun je met een frisse blik kijken naar je (toekomstige) partner. Je kunt bijna voorspellen hoe ze zich gedragen en hoe ze reageren. Daar kun je – als je dat wilt – je eigen gedrag op aanpassen. En je begrijpt snel wie iemand is en of hij of zij bij je past. Ook kun je verschillen beter accepteren als je begrijpt waar ze vandaan komen.

Wat is het mechanisme in jouw relatie? Welke minnaar past echt bij jou? Hoe houd je het een leven lang leuk met elkaar? Bestel direct De 5 elementen van liefde in onze webshop en ontdek de antwoorden!

Beoordeel dit artikel

(10 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht