Go to top
Relaties van welke aard dan ook – met familie, vrienden, collega’s of geliefden – kunnen ingewikkeld zijn. Door meer inzicht te krijgen in de werking en achtergronden van relaties en je eigen rol kun je werken aan het verbeteren van waardevolle relaties in je leven.

Oefening: zusterschap

Hoe zou het zijn als we meer tijd zouden vrij maken om elkaar te steunen, raad te geven en wijsheden uit te wisselen. Dat we elkaar verrijken door elkaar support en raad te geven in plaats van te vergelijken, te bekritiseren en elkaar op afstand houden. 

Door Marjolein Tiemstra-Smit

Zuster- en broederschap als een sociaal netwerk waarin je steun en begrip vindt. De steun van zusterschap kan een belangrijke rol spelen in het zwanger kunnen worden, tijdens de zwangerschap en het moederschap.

Tips voor zusterschap:

1. Stop met oordelen over jezelf.

2. Stop met bekritiseren van andere vrouwen.

3. Sta steun toe.

4. Bied hulp aan.

5. Zoek vrouwen op en deel je inzichten en ervaringen met elkaar.

"Door onze zinloze, negatieve patronen te transformeren, accepteren we onze zusters en onszelf als vrouw. Zusterschap versterkt onvoorwaardelijke liefde en begrip, omdat het een sociale schepping schept waar een gezamenlijk begrip heerst van wat het betekent om vrouw te zijn. Wanneer wij vrouwen mijden of ons vijandig naar hen opstellen, verliezen we niet alleen de mogelijkheid om waarachtig ondersteuning te ervaren, maar verminderen we ook de kans om elkaar essentiële vrouwelijke eigenschappen te voeden: delen, zorgen, liefhebben."

Uit De Sensuele vrouw.

Marjolein Tiemstra-Smit is docent en auteur. Ze heeft haar 14 jaar les ervaring aan meer dan duizend zwangere vrouwen omgezet in een online cursusaanbod voor vrouwen die zwanger zijn of dat willen worden. Lezers van de Altamira nieuwsbrief krijgen 10% korting met de code: Altamira

Beoordeel dit artikel

(4 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht