Go to top
Relaties van welke aard dan ook – met familie, vrienden, collega’s of geliefden – kunnen ingewikkeld zijn. Door meer inzicht te krijgen in de werking en achtergronden van relaties en je eigen rol kun je werken aan het verbeteren van waardevolle relaties in je leven.

Top 5: Relatietips

Er bestaan geen vaste regels voor relaties. Een belangrijk aspect in relaties is volgens Het mysterie van je relaties de mate waarin partners bereid zijn om hun eigen identiteit op te geven. Dit is nodig om tot een eenheid te worden. 

In sommige gevallen of bepaalde momenten in een relatie, kan het nodig zijn om een stap terug te treden voor een van de twee. Dit terugtreden uit de relatie kan nodig zijn om de eigen identiteit opnieuw te bevestigen. Misschien leidt het soms zelfs tot een punt waarop ieder zijn eigen weg gaat. 

Maar het opgeven van een groot deel van het eigen ego kan leiden tot iets extreem waardevols. Hieronder vijf tips:

1. Luister naar wat je partner zegt.
 

2. Samen delen is belangrijk. Alleen geven of nemen is niet het antwoord, wel een evenwichtige combinatie van deze twee.
 

3. Geef onvoorwaardelijk. Geven en er iets voor terug verwachten is hetzelfde als ervoor betalen.
 

4. Vriendelijkheid, begrip, vertrouwen en consideratie zijn meer waard dan al het plezier dat je in je eentje kunt beleven. Als je er alleen aan begint om wat je eruit kunt halen, vergeet die betekenisvolle relatie dan maar.
 

5. Laat geen misbruik van je maken. Eis respect.

De sleutel tot verbinding is simpel: ken jezelf, versta de ander en begrijp de werking tussen jullie tweeën. 

Wil je meer tips over relaties

Gary Goldschneider en Joost Elffers schreven naast Het mysterie van je relaties ook het boek Het mysterie van je geboortedag.

Beoordeel dit artikel

(1 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht