Go to top
Zelfontplooiing, het ontwikkelen van talenten en kwaliteiten, kan helpen bij het vinden van een nieuwe richting in het leven.

Calm the chaos

Word jij ook weleens overvallen door een gevoel van chaos aan het eind van de dag? Je ligt nog maar net in bed en voordat je je goed en wel hebt genesteld, stroomt je hoofd al over van alles wat je nog moet en wilt doen. Kon je die chaos in je hoofd maar tot rust brengen, dan zou het leven een stuk prettiger zijn. En je zou veel beter slapen.

Door elke avond doelen en intenties te zetten leer je op een simpele, effectieve manier te focussen en bij jezelf te blijven. Je vindt rust door de dag die achter je ligt te overdenken, en je kunt de dag van morgen beter aan doordat je je doelen duidelijk voor ogen hebt. Het mooi is, het kost je niet meer dan 10 minuutjes.

Intenties en doelen
Als je een intentie duidelijk voor jezelf omschrijft, doe je jezelf een belofte over hoe je je wilt gedragen en in de buitenwereld wilt functioneren. Maak in een paarwoorden of een kort zinnetje duidelijk wat je de volgende dag wilt doen of ervaren of hoe je je wilt voelen.


Een voorbeeld:
Mijn intentie/doel is:
… echt contact leggen met mensen die ik tegenkom.
… alleen ja zeggen tegen wat ik echt wil doen.
… dingen loslaten waarop ik geen invloed kan uitoefenen, en juist de dingen doen waarover ik wel de baas ben.

Wil je je nog beter op je intenties en doelen kunnen richten, lees dan ’s ochtends nog eens door wat je hebt geschreven en herinner jezelf aan je plannen en doelen.

Meer lezen over hoe je kan zorgen voor minder chaos in je hoofd en in je leven? Lees dan Calm the chaos van Nicola Ries Taggart.
 

Beoordeel dit artikel

(25 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht