Go to top
Zelfontplooiing, het ontwikkelen van talenten en kwaliteiten, kan helpen bij het vinden van een nieuwe richting in het leven.

Inspirerende boeken over liefde

Over de liefde is ontzettend veel geschreven. Over de mooie kanten van de liefde, maar ook over de mindere kanten ervan. Deze boeken over de liefde zijn het lezen waard!

De klassieker

Een klassieker die je eigenlijk wel gelezen moet hebben is De ontembare vrouw. Voor dit boek verzamelde psychoanalyticus Clarissa Pinkola Estés bekende en minder bekende sprookjes, mythen en verhalen uit de hele wereld bijeen. Een boek met vrouwenverhalen, als lichtbakens langs het pad gezet. Ze zijn hier om door jou gelezen en beschouwd te worden als steun voor je eigen natuurlijk verworven vrijheid, je liefde voor jezelf, de dieren, de aarde, kinderen, zusters, minnaars en mannen.

Het antwoord op alles

Het antwoord is liefde. Het is volgens Rosalinda Weel uiteindelijk het antwoord op alles. Want échte liefde zit ook in jezelf. Het is een krachtige bron, die voor iedereen beschikbaar is. In het boek Het antwoord is liefde laat Rosalinda Weel zien hoe je met deze bron in contact komt. Zo kun je negatieve gewoontes en patronen ombuigen. Met liefde, positief denken en goede energie kun je alle angsten overwinnen. 

Hoe vind je liefde?

Een vraag die velen zichzelf hebben gesteld: hoe vind ik de ware? En dat is een lastige vraag. Want hoe vind je ware liefde en een partner die echt bij je past? Kun je je kansen op een gelukkige, langdurige relatie vergroten? In De vijf elementen van liefde wordt hier een antwoord op gegeven. De vijf elementen uit de Chinese wetenschap zijn Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water. Deze corresponderen met persoonlijkheidskenmerken die je in jezelf of je toekomstige grote liefde kunt herkennen.

Liefdevolle recepten

Het kookboek Slow van Georgina Hayden staat vol hartverwarmende en troostrijke maaltijden. Ze zijn stuk voor stuk met liefde bereidt, en dat proef je. Georgina, die jarenlang foodstylist was bij Jamie Oliver, laat zien dat je met net wat meer aandacht en liefde je maaltijden écht veel lekkerder maakt. Prachtige (Engelse) recepten, met hier en daar een guilty uitschieter (zoals superzoete laagjestaart of een sheperd's pie). 

Als je moeite hebt met liefde

Niet iedereen is opgegroeid met een fijne jeugd, of een fijn liefdesverleden. In Je bent nu hier leer Rosamund Stone Zander je met compassie en liefde naar alles dat jou gevormd heeft tot wie je nu bent te kijken. Ze leert je om de dingen los te laten en te accepteren. Twijfel, angst en vooroordelen hebben vaak te maken met ervaringen uit je jeugd en kunnen het ware geluk in de weg staan. Je bent nu hier leert je het juiste pad te kiezen. 

Beoordeel dit artikel

(4 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht