Go to top
Zelfontplooiing, het ontwikkelen van talenten en kwaliteiten, kan helpen bij het vinden van een nieuwe richting in het leven.

Kom in je creative flow

Als kind zijn we altijd in het ‘hier en nu’. We zitten urenlang te tekenen en te knutselen en vergeten de wereld om ons heen. Eenmaal volwassen krijgen andere zaken vrijwel altijd voorrang en zijn we vooral aan het plannen, rennen en to-do-lijstjes aan het afvinken. Terwijl juist die momenten dat je even helemaal in het nu bent, de momenten zijn waarop je weer oplaadt. Je creativiteit gaat weer stromen en je creëert ruimte voor nieuwe ideeën en frisse gedachten.  

Jocelyn de Kwant schreef en Sanny van Loon illustreerde Creative Flow, 365 dagen mindfulness. Een prachtig geïllustreerd werkboek met 365 kleine en praktische oefeningen waarmee je weer in je creative flow terecht kunt komen. Door elke dag stil te staan bij het alledaagse, bij wat je ziet, hoort, ruikt en voelt, door elke dag kort iets creatiefs te doen; een kleine schets, een doodle, een gedachte op papier te zetten. Zo ontstaat er een mooi dagboek vol creatieve inzichten.

Hier vind je een klein voorproefje van Creative Flow met drie leuke teken- of schrijfopdrachtjes. Hiermee ben je even helemaal in het ‘hier en nu’ en ze helpen je bovendien om bewuster te genieten van al het moois om je heen.   

Oefening 1: Kijk eens wat aandachtiger naar een grote boom. Zie je dat er verschillende soorten mos op groeien? Groeit dat alleen aan de schaduwzijde? Welke kleuren hebben de mossen en hoeveel verschillende kleuren groen zie je?


  

Oefening 2: Zet je vertrouwde omgeving op zijn kop! Maak een plattegrond van je woonkamer en bedenk wat je kunt veranderen. Misschien een gezellig leeshoekje met je favoriete luie stoel?
 

Oefening 3: Adem diep in. Wat ruik je nu? Probeer je bij het inademen telkens op een andere geur te concentreren. Teken waar die geuren allemaal vandaan komen.

Dus laat nu je to do’s even voor wat ze zijn, zet je telefoon uit en stap met beide voeten in het moment!

Koop Creative Flow van Jocelyn de Kwant hier!

Beoordeel dit artikel

(9 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht