Go to top
Zelfontplooiing, het ontwikkelen van talenten en kwaliteiten, kan helpen bij het vinden van een nieuwe richting in het leven.

Oefening: de kracht van intentie

Volgens davidji is het de intentie die we hebben ten aanzien van objecten en ervaringen die de betekenis van deze dingen in ons leven bepaalt. Maar dat zijn alleen de intenties die wij aan een bepaalde situatie geven. Deze dingen zijn niet inherent goed of fout of juist of onjuist; het is de intentie die elk van ons heeft ten aanzien van bepaalde objecten of ervaringen.

 

Kijk eens hoeveel overtuigingen en affiniteiten in je leven zouden veranderen als slechts een paar dingen die je afwijst, veracht, vreest en onderdrukt plotseling op je ‘like’-lijstje zouden staan. Alles zou anders zijn. Kies elke dag iets uit wat je afwijst – slechts één ding – en omarm dat, alleen die dag. Laat je meevoelende kant zien aan iemand op wie je boos bent; lach om iets wat anders je gezicht doet betrekken of je doet kreunen; bied hulp aan in plaats van met je ogen te rollen.

Gebruik de mantra san kalpa (spreek uit als ‘san kalp’) wat ‘subtiele intentie’ betekent. Door je gewoon bewust te zijn van je intentie zal deze vanuit de schaduw naar het licht toe groeien. Probeer deze meditatieoefening een week lang uit, dan zul je een sterke verandering opmerken.

Deze oefening komt uit De geheimen van meditatie van davidji

 

Beoordeel dit artikel

(5 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht