Go to top
Zelfontplooiing, het ontwikkelen van talenten en kwaliteiten, kan helpen bij het vinden van een nieuwe richting in het leven.

Top 5: filosofie boeken

Wim van der Zwan begon als theater- en muziekjournalist en specialiseerde zich in spiritualiteit. Hij schrijft boeken met spirituele verhalen uit de volksvertelkunst en het soefisme en vertaalt hij teksten van Rumi en Hafiz. Een top 5 van zijn oosterse filosofie boeken.

1 Het einde van de horizon

In dit boek illustreert Wim van der Zwan verhalen over reizen vanuit een spiritueel perspectief. De reis naar binnen is te vergelijken met een achtbaan: je duikt omlaag om meer vaart te krijgen voor de weg omhoog. De verhalen in dit boek komen uit vele landen en tradities: van Japan tot Rusland, van boeddhistisch tot mystiek-joods.

2 De kleren van de yogi

Deze bundel verhalen over stilte, staat vol spirituele vertellingen van over de hele wereld. In elk verhaal heeft stilte een andere betekenis, soms is de stilte te snijden, en soms moet ze juist gekoesterd worden.

3 De veren van de rabbi

In maar liefst 28 spirituele verhalen vertelt Wim van der Zwan je over vriendschap. In elk verhaal staat de mens centraal, sommige stammen uit de volkstraditie van mythologie, sagen en legenden. Andere zijn sprookjes en vertellingen van wijze leraren. 

4 De verlichting van de dorpsgek

In dit boek laat Wim van der Zwan de mooie kant van gekte zien. Aan de hand van het thema 'waanzin' schetst hij in deze verzameling spirituele verhalen van over de hele wereld. Hij laat zien dat waanzin en genialiteit niet eens zo ver uit elkaar liggen...

5 De liefdesbrief

Deze bundel met verhalen uit Rumi's meesterwerk Masnavi maakt duidelijk waarom zijn verhalen en wijze spreuken nog altijd zo populair zijn. Hij heeft na zeven eeuwen nog altijd tijdloze waarheden voor de lezer.

Beoordeel dit artikel

(2 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht