Go to top
Zelfontplooiing, het ontwikkelen van talenten en kwaliteiten, kan helpen bij het vinden van een nieuwe richting in het leven.

Top 5: schrijvers die inspireren

Heb jij altijd al een boek willen schrijven, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Deze 5 auteurs zijn niet alleen succesvol in hun beroep, maar kunnen jou wellicht ook inspireren!

1 Deepak Chopra

Deepak Chopra is een voorbeeld voor iedereen, omdat hij zijn gedachtegoed op papier heeft weten te zetten en op die manier velen heeft geïnspireerd. Wil je net als hij ergens met zoveel passie en kennis over schrijven? Verdiep je dan eerst in één specifiek onderwerp en zorg dat je hier expert in wordt. Zo wordt het makkelijker om ergens over te schrijven.

2 Rosalinda Weel

Rosalinda Weel gooide op een dag het roer om en ging haar hart achterna. Een stap die velen niet zomaar durven te zetten. Het is vaak makkelijker om voor de veilige weg te kiezen. Maar of je daar echt gelukkig van wordt? Rosalinda Weel koos voor het onbekende, en schreef daar het prachtige Gelukkig zijn moet je durven over. 

3 David en Luise van The Green Kitchen

David en Luise zijn een perfect voorbeeld van moderne auteurs. De boeken van dit culinaire duo zijn namelijk ontstaan uit hun blog. Ze publiceerden hun recepten op hun eigen weblog en werden op die manier bekend. Hun passie, koken en schrijven, hebben ze op die manier perfect weten te combineren! Heb jij een hobby waar je ontzettend veel van houdt? Begin dan eerst met een blog en wie weet waar het toe leidt.

4 Suze Yalof Schwartz

Suze Yalof Schwartz was de hoofdredacteur van glossy Glamour. Ze was altijd druk en bezig en vooral héél erg verslaafd aan haar telefoon. Ze zag om haar heen bij veel mensen dit probleem: door zoveel met je smartphone bezig te zijn, 'gooi' je eigenlijk heel veel tijd weg. Ze schreef hier haar eerste boek over: Unplug. Dit voorbeeld laat zien dat heel alledaagse gewoonten ook een onderwerp voor een boek kunnen zijn!

5 Natalie Goldberg

Eigenlijk móet elke beginnende auteur het boek Schrijven vanuit je hart hebben gelezen. In dit boek lees je alle tips van Natalie Goldberg. Alvast een waarschuwing: Natalie is een pittige dame die de lezer stimuleert om zijn dromen waar te maken: schrijven alsof je leven ervan afhangt!

Beoordeel dit artikel

(0 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht