Go to top
Zelfontplooiing, het ontwikkelen van talenten en kwaliteiten, kan helpen bij het vinden van een nieuwe richting in het leven.

Trillingsfrequentie verhogen

Lichaam, geest, gedachten en emoties: allemaal bestaan ze uit energie met een eigen trillingsfrequentie. Al die elementen bij elkaar bepalen je persoonlijke trillingsfrequentie. Door deze bewust te verhogen, ontwikkel je je persoonlijke kracht en intuïtie.

Als je om je heen kijkt, lijkt de wereld voor een groot deel te bestaan uit vaste objecten, zoals je computer, je koffiebeker en je eigen lijf. Toch is dat schijn, want in al die dingen bevindt zich een fascinerende wereld van kleine deeltjes, die volop in beweging zijn: moleculen, atomen, elektronen, protonen en neutronen. De kwantummechanica leert ons dat de allerkleinste deeltjes golven van energie zijn. Materie is dus in feite verdichte energie.

Persoonlijke trillingsfrequentie

In Verhoog je trillingsfrequentie laat Penney Peirce zien dat wij mensen – net als alles om ons heen – trillingswezens zijn. We bestaan uit verdichte energie met een bepaalde frequentie (trillingsgetal). Zo'n frequentie is geen statisch gegeven maar wordt beïnvloed door een breed scala aan factoren, zoals de toestand van je fysieke lichaam, je emoties en je gedachten. Ook externe factoren waaronder blootstelling aan elektromagnetische velden spelen daarbij een rol.

Resonantie

Energietrillingen van anderen kunnen door jou worden opgevangen. Zo kan je verdrietig worden als je meeleeft met een vriendin die in de problemen zit. Dit verschijnsel noemen we resonantie: de energietrilling die ontstaat bij de ander laat in jouw energieveld dezelfde trilling ontstaan. Dat kan omdat jij ergens in je systeem datzelfde verdriet herbergt. Je gaat dan dus meetrillen in die frequentie. Het verdriet van je vriendin heeft jouw eigen verdriet als het ware gereactiveerd. Op deze wijze vinden er voortdurend energie-uitwisselingen plaats. Daarom voel je je soms leeggezogen en soms opgeladen.

Laag of hoog trillingsgetal

Energie heeft een hoog of een laag trillingsgetal. Emoties als woede en jaloezie bijvoorbeeld hebben een laag trillingsgetal, terwijl liefde en altruïsme weer een hoge trillingsfrequentie hebben. Hetzelfde geldt voor voedsel: alcohol heeft een lagere trillingsfrequentie dan een vers biologisch appeltje. Ook het leven in deze aardse sferen voltrekt zich in een lager trillingsgetal dan in de sferen die zich dichterbij de Bron of God bevinden. Zo hebben engelen een hogere trillingsfrequentie dan mensen.

Het gelijke trekt het gelijke aan

Jouw persoonlijke trillingsfrequentie trekt trillingen van gelijke hoogte aan. Als je trillingsgetal laag is, trek je daarom negatieve ervaringen aan. Zo kun je in een neerwaartse spiraal terechtkomen. Door je trillingsgetal bewust te verhogen, bevrijd je jezelf van negatieve vibraties. Dit bewust beïnvloeden van je trillingsgetal is de basis van o.a. de homeopathie en vormen van healing, zoals Reconnective healing.

Hoe verhoog je je trillingsfrequentie?

Peirce leert ons dat er verschillende manieren zijn om je trillingsfrequentie te verhogen: via je ademhaling, door trauma's te verwerken, belemmerende overtuigingen van je af te zetten en door jezelf te voeden met gezonde gewoontes. Door bijvoorbeeld naar een bokswedstrijd te kijken activeer je in jezelf agressie, dat een relatief lage trillingsfrequentie heeft. Voed je jezelf echter met 'hogere' emoties zoals liefde, goedheid en hulpvaardigheid, dan neemt je persoonlijke trillingsfrequentie toe. Daardoor trek je als een magneet ervaringen aan die passen bij dit hogere trillingsgetal. Bovendien ontwikkel je zo een bewuste gevoeligheid die je kunt gebruiken om rechtstreeks via vibraties informatie op te pikken: je intuïtie wordt steeds scherper.

Kernfrequentie

Volgens Peirce kun je je trillingsfrequentie zodanig verhogen dat je je kernfrequentie bereikt: de hoogst haalbare, meest natuurlijke persoonlijke vibratie. In haar boek reikt ze methoden aan waarmee je deze kernfrequentie kunt achterhalen en bereiken. Hierdoor verbeter je je relaties, vind je creatieve oplossingen voor problemen en bereik je een geheel vervuld leven.

Verder lezen? Bestel dan Verhoog je trillingsfrequentie in onze webshop.

Beoordeel dit artikel

(144 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht