Go to top
Zelfontplooiing, het ontwikkelen van talenten en kwaliteiten, kan helpen bij het vinden van een nieuwe richting in het leven.

Vijf boeken die je leven kunnen veranderen

Iedereen die kan lezen, zou dit boek moeten lezen.

MAYA ANGELOU

Een boek is een wereld op zich, Je kunt erin verdwijnen, dagen- of zelfs wekenlang. Of je nu op zoek bent naar antwoorden op grote levensvragen, bezig bent met je persoonlijke ontwikkeling of je wilt laten inspireren door de ervaringen van anderen, boeken hebben de kracht om je leven de veranderen.

Hieronder vind je vijf boeken waarvan we weten dat ze levens hebben veranderd. De schrijvers van de boeken zijn experts op hun gebied en kunnen jou met hun woorden raken en aan het denken zetten. Hoe pas je hun inzichten toe op je eigen leven?

1. Het geluk in jezelf-Deepak Chopra

Chopra stelt de vraag waarom we geluk eigenlijk niet tot ons eerste levensdoel maken, waarom we het nastreven op een indirecte manier. In Het geluk in jezelf laat hij zien dat uiterlijke bronnen van geluk nooit tot echte vreugde leiden. Vreugde definieert hij als een innerlijke conditie die bepaalt hoe we de wereld bekijken en beleven. Als we de onuitputtelijke bron van geluk in onszelf ontdekken, worden we ons bewust van een grote innerlijke kracht die ons vrij maakt van angst en beperkingen, en waardoor we alles wat we willen in overvloed kunnen realiseren. Hoe meer we leven vanuit het geluk in onszelf, hoe meer we zullen merken dat onze wensen als vanzelf worden vervuld, in de vorm van synchroniciteit en toeval. 

2. Food Pharmacy- Lina Netby Aurell

De belangrijkste en leukste feitjes over je darmflora én de lekkerste recepten. Food Pharmacy begon twee jaar geleden als een blog van de foodnerds Lina Nertby Aurell en Mia Clase over darmflora en ontstekingsremmend voedsel. Dit boek vat op toegankelijke wijze al hun onderzoek samen. Lina en Mia leggen uit hoe het zit met de invloed van je darmflora op ontstekingen en je gezondheid, en vooral wat je door de juiste voeding zelf kunt doen voor je welzijn. Alles is goed onderbouwd door emeritus professor Stig Bengmark.
 
Maak kennis met de ontstekingsremmende keuken! Veel voorkomende bijwerkingen zijn:
* gezonde darmflora 
* minder ontstekingen 
* een nieuwe kijk op eten 
* een stabiele bloedsuikerspiegel 
* lekker veel energie

3. De kracht van echte vrouwen - David Deida

De kracht van echte vrouwen is geschreven in de vorm van een serie brieven van een man aan zijn geliefde. Het verkent alle aspecten van vrouwelijke spirituele intimiteit, zoals emoties, seksualiteit, werk, familie, betrokkenheid, vertrouwen, het aangaan en verbreken van een relatie.
Marianne Williamson (spritueel leraar) schreef een ten geleide. Een citaat daaruit: "David Deida is een van onze nieuwe liefdessjamanen. Hij is buitenissig en gaat soms te ver. Hij brult én hij fluistert, hij zet je voor het blok én stelt je op je gemak. Het vuur dat hij met zich meedraagt kan je verbranden of verlichten, afhankelijk van hoe je het gebruikt¿ Ik ben een beetje dichter bij mijn eigen liefde doordat ik naar Deida heb geluisterd en dit boek heb gelezen. Mijn hart is vrijer geworden. Luister met mij naar deze tovenaar van de liefde. Hij vertelt over een lang vergeten belofte. Hij spreekt over de waarheid. Hij spreekt over de liefde."

4. Kakeibo - Fumiko Chiba

Japanners zijn meesters in de minimalistische levensstijl: leven met zo min mogelijk, of het nu om opruimen gaat of om verfijnde maaltijden bereiden. Aan de basis van dit alles staat kakeibo: het huishoudboekje dat gebruikt wordt om spaardoelen te stellen en elke cent verstandig te besteden.
Het idee is simpel: aan het begin van elke maand ga je zitten met dit kakeibo werkboekje en vul je in hoeveel je wilt sparen en hoe je dat doel denkt te gaan bereiken. In je kakeibo is vervolgens ruimte om je wekelijkse uitgaven te noteren, aan het eind van de maand te reflecteren op de afgelopen maand en te bedenken wat je de volgende maand kunt verbeteren. Met het Japanse huishoudboekje Kakeibo krijg je grip op je uitgaven, bereik je makkelijk je doelen en vind je manieren om te sparen voor wat je echt belangrijk vindt. 
 

5. De ontembare vrouw - Clarissa Pinkola Estes

´Dit is een boek met vrouwenverhalen, als lichtbakens langs het pad gezet. Ze zijn hier om door jou gelezen en beschouwd te worden als steun voor je eigen natuurlijk verworven vrijheid, je liefde voor jezelf, de dieren, de aarde, kinderen, zusters, minnaars en mannen. De deuren naar de wereld van het wilde Zelf zijn niet talrijk, maar wel waardevol. Als je een diep litteken hebt, dan is dat een deur; als je een oud, oud verhaal hebt, dan is dat een deur. Als je zo veel van de lucht en het water houdt dat het bijna onverdraaglijk is, dan is dat een deur. Als je naar een intenser leven, vol leven, gezond leven verlangt, dan is dat een deur.´
 
 
Welk boek kies jij? 

Beoordeel dit artikel

(0 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht