Go to top
Zelfontplooiing, het ontwikkelen van talenten en kwaliteiten, kan helpen bij het vinden van een nieuwe richting in het leven.

Wat je moet weten over beschermengelen

Als angeloloog onderzoekt Kermie Wohlenhaus engelen. Ze praat met engelen en observeert hoe ze met ons en de wereld communiceren. Daarnaast bestudeert ze oude en moderne teksten en praat ze met mensen over hun ervaringen met engelen. Haar ervaringen heeft ze nu opgeschreven in het boek Jouw beschermengel.

Wil jij in contact komen met jouw beschermengel? In het boek Jouw beschermengel legt Kermie Wohlenhaus stap voor stap uit hoe je met je beschermengel in contact komt. Aan de hand van praktische oefeningen leer je de subtiele signalen van je engel op te pikken en te duiden. 

In Jouw beschermengel beantwoordt Wohlenhaus veelgestelde vragen over engelen en deelt ze de meest bijzondere verhalen uit haar jarenlange ervaring als angeloloog. Wij geven je hier vast een voorproefje: 4 vragen over beschermengelen.
 

1. Heb ik een beschermengel?

Volgens Wohlenhaus heeft iedereen heeft minstens één beschermengel. Sommige mensen hebben er meer dan een. Het is niet beter of slechter om er meer dan een te hebben, het hangt er maar van af wat die persoon nodig heeft om datgene waarvoor hij op aarde is af te maken.

2. Waarom bestaan engelen?

In Jouw beschermengel schrijft Wohlenhaus dat engelen speciaal zijn geschapen als afgezanten van het goddelijke, tegenover de schepping. De hele schepping kent engelen, niet alleen onze planeet. Zo zijn er triljoenen engelen, in heel veel verschillende vormen. Er bestaan dan ook veel boeken over de verschillende hiërarchieën, koren, stammen en classificaties van engelen. In Jouw beschermengel worden alleen onze beschermengelen behandeld. Ze zijn onderdeel van de algemene categorie die meestal ‘engelen’ wordt genoemd en ze staan het dichtst bij ons fysieke niveau. 

3. Hebben we meer engelen dan alleen onze beschermengel?

Er zijn inderdaad nog andere ‘persoonlijke engelen’ die met ons samenwerken. Deze groep noemt de auteur onze ‘engelenband’. Sommigen zijn ons hele leven bij ons, anderen zijn iets onbestendiger en betreden en verlaten ons energieveld naargelang we ze nodig hebben. De dirigent van deze uitgebreide engelenband is onze beschermengel. De overige engelen in onze engelenband hebben andere, specifieke taken. Sommigen helpen met financiële zaken, anderen met romantiek,  gezondheid, kennis, spirituele projecten; de lijst is eindeloos.

4. Zijn engelen spirituele gidsen?

Dit is een belangrijke vraag. Het korte antwoord is dat engelen geen spirituele gidsen zijn, maar het is interessant om hier dieper op in te gaan. We hebben ten minste twee groepen hemelse helpers bij ons: enerzijds spirituele gidsen, die ooit mens zijn geweest, en anderzijds onze persoonlijke engelen, die dat niet zijn geweest. We hebben allemaal een groep spirituele gidsen die met ons werkt, net zoals we een engelenband hebben. De leider van de spirituele gidsengroep wordt weleens een ‘pretgids’ of ‘poortwachter’ genoemd. De leider van de engelenband is je beschermengel. Omdat er zoveel over hen te zeggen valt, worden deze ingewikkelde groepen zo eenvoudig mogelijk uitgelegd in het tweede hoofdstuk van het boek. Er zijn veel goede boeken geschreven over spirituele gidsen; ga er vooral naar op zoek als je meer informatie wilt.
 

Wil je meet weten en lezen over beschermengelen? Lees dan Jouw beschermengel. Je koopt het boek hier. 

 
Kermie Wohlenhaus is een veelgevraagd spreekster op televisie en radio vanwege haar intuïtieve boodschappen en kennis. Ze heeft een eigen televisieshow genaamd Kermie & the Angels.  
 
Jouw beschermengel is het resultaat van jarenlange ervaring in het leren communiceren met engelen. Kermie heeft deze kennis in Jouw beschermengel op een luchtige manier en met humor opgeschreven. 
 
 

Beoordeel dit artikel

(34 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht