Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

4 tips voor een gezonde week

We willen het allemaal: gezonder eten, meer bewegen en minder stressen. De intentie is er bij veel mensen wel, toch is de uitvoering lastiger. Met deze 4 tips ga je gegarandeerd een gezond week tegemoet. 

Wat kun je doen om gezonder te leven? Probeer vaker zelf te koken, meer te bewegen en je telefoon op tijd uit te zetten zodat je een betere nachtrust hebt. Met de onderstaande tips kun je deze week vooral op je voeding letten. 

1 Drink méér (gezonde drankjes)

Probeer deze week te letten op wat je drinkt. In de ochtend misschien melk of jus d'orange, 's middags thee en koffie en 's avonds misschien een glaasje wijn. Ga deze week vooral water drinken. Water is de meest pure en verfrissende soort drank die je kunt kiezen. Probeer om elke dag 2 liter water te drinken. Met deze recepten wordt je glaasje water of kop thee ineens veel lekkerder!

2 Ontdek de voordelen van ayurvedisch koken

Probeer deze week ayurvedische recepten uit, en kook niets uit pakjes of zakjes. De Ayurveda is het medische systeem van het oude India. Het idee van deze keuken is dat kruiden een geneeskrachtige werking hebben. Doordat we steeds minder buiten zijn en steeds meer kant-en-klaarmaaltijden uit zakjes en pakjes eten, raken we vervreemd van de natuur. Terwijl je diep van binnen juist verlangt naar verbondenheid met de natuur. 

In het Ayurvedisch kruidenboek van Deepak Chopra staan 40 recepten die je weerstand op een natuurlijke manier verhogen. 

3 Vermijd geraffineerde suikers

Deze suikers zitten vooral in voorverpakte producten, zoals koekjes. Maar ook in producten waar je het minder van zou verwachten, zoals ketchup. Laat dit soort producten dus lekker liggen of maak ze zelf. Met dit recept maak je zelf hele lekkere ketchup en van dit toetje wordt iedereen blij. Als je deze week volgens de Ayurveda gaat koken, krijg je automatisch al minder geraffineerde suikers binnen. Wat er niet is, kun je ook niet opeten dus haal zo min mogelijk snoep in huis. Minder suiker eten is in het begin misschien even wennen, maar uiteindelijk zul je je er een stuk beter bij voelen.

Wil je weten hoe het is om een week geen suiker te eten? Sanne probeerde het een week uit.

4 Doe een detox

Zonder dat je het doorhebt, wordt je lichaam de hele dag blootgesteld aan schadelijke stoffen. Je lijf reinigt zich op een natuurlijke manier en voert deze gifstoffen af. Maar in ons dagelijks eten zitten ook schadelijke stoffen. Help je lichaam deze week ontgiften met een detox.

Lees hier eerst wat een detox precies is, detoxen is namelijk niet voor iedereen geschikt. Je kunt een detox van 1 dag doen gedurende 6-8 weken, of een detox van 3-5 dagen achter elkaar. 

Is het gelukt?

Is het je gelukt om deze week gezonder te leven? Houd dit gevoel vast! Eén week op je voeding, nachtrust en beweging letten is natuurlijk al heel goed. Nog beter zou het zijn om deze tips te integreren in je dagelijkse leven. Natuurlijk mag je ook altijd blijven genieten. Dus af en toe de sportschool overslaan of een taartje eten is helemaal niet erg. Maar probeer een (gezonde) balans te vinden die je vol kunt houden en die bij jou past.

Beoordeel dit artikel

(2 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht