Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

De mooiste vakantieboeken

Welke boeken neem je deze zomer mee? Wil je werken aan jezelf of je relatie, eindelijk beginnen met yoga of je nu echt verdiepen in het boeddhisme? De zomervakantie is hier hét perfecte moment voor. Een fijn bedje op het strand of een hangmat in de schaduw, boek erbij en genieten. Tijdens je vakantie kom je vaak pas echt tot rust, en met een boek erbij is het helemaal ontspannen. Onze tips op een rijtje.

Boeken over boeddhisme

Een fijn boek voor iedereen die onbekend is met boeddhisme is Boeddhisme in alle eenvoud van Steve Hagen. Dit boek is een inspirerende gids voor iedereen die de kern van het boeddhisme wil doorgronden en deze levensvisie wil integreren in het dagelijks leven. In Het hart van Boeddha’s leer leer je van Thich Nhat Hanh de basis van dit geloof. De auteur van dit boek was een Vietnamese monnik en vredesactivist.  
 
Speciaal voor moeders is er Boeddhisme voor moeders. De Australische schrijfster Sarah Napthali is zelf boeddhist én moeder van twee jonge kinderen. Ze weet als geen ander hoe belangrijk het is om boeddhistische principes in het dagelijks leven toe te passen. Dit boek is een gids voor ontspannen moederschap, gebaseerd op principes uit het boeddhisme. 

Boeken over mindfulness 

Hét basisboek over mindfulness is Gezond leven met mindfulness. Jon Kabat-Zinn legt je hier de basis van mindfulness uit. Wil je meer rust en regelmaat, lees dan Ik wil rust. Door de praktische oefeningen uit dit boekje krijg je meer rust in je hoofd (en leven).
 
Alvast om te lezen voor als je je goede voornemens thuis wilt doorzetten: Mindful opruimen. Diepgaander dan Marie Kondo, lekker praktisch en zorgt voor een opgeruimd huis en een rustige geest. Wil je mindfulness inzetten op je werk, dan moet je Mindful leidinggeven hebben gelezen.

Boeken over zelfontplooiing

Een klassieker die je deze zomer eindelijk kunt lezen is De ontembare vrouw. De verhalen in dit boek zijn gebaseerd op een studie naar de psychologie van vrouwen. Aan de hand van sprookjes en traditionele volksverhalen uit diverse culturele tradities wordt dit uitgelegd.
 
Wil je na de vakantie promotie, een nieuwe baan, geluk in de liefde of gewoon meer succes? Dan zijn De kracht in jezelf en De 7 spirituele wetten van succes boeken die je gelezen móet hebben.

Boeken over yoga

Wil je rustig aan beginnen (of is het gewoon heel warm), dan zijn Easy yoga en Yoga 15 minuten per dag. Met deze boeken kun je je dag fris beginnen of relaxed je bed in duiken na een zonnige stranddag. Wil je je meer verdiepen in yoga, dan is De 7 spirituele wetten van yoga wat voor jou. Deepak Chopra en David Simon leggen in dit boek uit hoe je yoga in je dagelijks leven kunt integreren.
 
Ben op zoek naar iets meer praktischer? Liefde voor yoga is een inspirerend werkboek voor iedereen die met yoga bezig is of wil zijn. Werkboek chakra yoga gaat over aandacht voor de chakra’s tijdens yoga. Het leert je bewust te worden van de subtiele energie tijdens het aannemen van yogahoudingen, het ademen en de meditatie. 

E-books voor op vakantie

Neem jij liever je e-reader mee op vakantie? Bijna alle boeken van Altamira zijn ook als e-book verkrijgbaar! Heel handig tijdens het reizen natuurlijk, dan hoef je niet met al die boeken in je koffer te sjouwen. 

 
 
 

Beoordeel dit artikel

(3 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht