Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Ik wil slapen: los je slaapproblemen op

Een op de drie mensen heeft te maken met slaapproblemen. Terwijl slaap heel belangrijk is! Een slechte of onrustige nacht kent iedereen wel, maar wat als het een patroon wordt dat regelmatig terugkeert? In Ik wil slapen leer je van Harriet Griffey wat slaapproblemen precies zijn en wat je eraan kunt doen. Het boek is nu verkrijgbaar in de webshop voor slechts € 9,95.

Waarom heb je slaap nodig

In het eerste deel ‘De Wetenschap’ legt Harriet Griffey uit waarom we slaap nodig hebben en waarom slaapproblemen zo lastig zijn. Wat is eigenlijk het nut van de uren die je (hopelijk) slapend in je bed doorbrengt? Het boek bevat interessante feiten over het verschil tussen de slaapbehoefte van baby’s, kinderen, tieners, volwassenen en ouderen. En het laat zien dat er toch écht een verschil is tussen vroege vogels en nachtdieren.

Tips bij slaapproblemen

In deel twee krijg je praktische tips om je slaapproblemen aan te pakken. In een ideale wereld zouden we altijd op dezelfde tijd gaan slapen en ’s morgens weer opstaan. Maar dit is niet zo eenvoudig. Zeker mensen die in ploegendienst werken of te maken hebben met verschillende tijdzones kunnen niet altijd een constant ritme aanhouden. Toch weet Harriet Griffey handige tips te geven bij dit soort slaapproblemen.

Altijd moe

Voor de een is 6 uur slaap per nacht voldoende. Anderen voelen zich na 8 uur slaap nog steeds moe. Het gaat er vooral om dat jij goed kunt functioneren met de aantal uren slaap die je per nacht krijgt. Slaapproblemen kunnen paradoxaal genoeg te maken hebben met slaapgebrek. Hoe vermoeider je bent, hoe meer stresshormonen gaan werken. Daardoor kun je je nog moeilijker ontspannen en dus ook niet slapen.

Het goede nieuws is dus dat er dankzij dit handzame boekje nu iets aan slaapproblemen te doen is. Een fijn boekje voor jezelf of een handig en origineel cadeauboekje voor een ander! Slaap lekker!

Nieuwsgierig? Bekijk dan hier het inkijkexemplaar van Ik wil slapen.

Over de auteur

Harriet Griffey is auteur en freelancejournalist voor Engelse tijdschriften en kranten. Oorspronkelijk opgeleid als verpleegkundige heeft ze in het Middlesex Hospital in Londen gewerkt. Vervolgens werkte ze jaren voor verschillende boekenuitgeverijen, tijdschriften, radio en televisie. Harriet Griffey heeft in de loop van de afgelopen 20 jaar 17 boeken geschreven over concentratie, de opvang en opvoeding van jonge kinderen, ontspannen en slapen.

Beoordeel dit artikel

(8 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht