Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Oefening: het loslaatritueel

Neem een vel papier en schrijf op wat je op dit moment allemaal belast. Schrijf alles onder elkaar op, noteer zoveel dingen als je maar wilt. Noteer een woord of een zin, maar zorg ervoor dat telkens de hele regel is gevuld, door bijvoorbeeld heel breed te schrijven.

Steek dan drie kaarsen aan en zet ze naast elkaar op de tafel. De ene kaars stelt het verleden voor, de andere het heden en de derde de toekomst.

Scheur het vel papier nu van boven naar beneden in drie stroken, zodat op elke strook een deel van elk woord en elke zin staat.

Verbrand nu de drie stroken. Verbrand één strook boven de kaars van het verleden, een andere strook boven de kaars van het heden en de laatste strook boven de kaars van de toekomst.

Kijk toe hoe alles wat op je drukte, in rook opgaat. Al deze zaken zijn nu voor je verleden, je heden en je toekomst van geen enkel belang meer. Je hebt degenen die je iets hebben aangedaan, vergeven – zonder moeite. Wat erg was, kun je niet goedkeuren, maar je kunt gemakkelijker vergeven als je hart er niet meer door wordt belast.

Deze oefening komt uit De 14 geheimen van de panda van Aljoscha Long en Ronald Schweppe

Beoordeel dit artikel

(5 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht