Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Ontwikkel je creativiteit

Goed voor jezelf zorgen is meer dan af en toe een yogalesje of een manicure. Door je creatieve kant de vrijheid te geven word je gelukkiger en krijg je meer rust en bezinning. En nee, je hoeft niet meteen te gaan schilderen of potten te bakken. 5 tips van Of a Kind om creatiever te worden.

1. Afwisseling

Je hoeft geen creatieve hobby te hebben om creatief bezig te zijn. De ene dag kleur je vol liefde je hele kleurboek voor volwassenen vol, de volgende dag heb je misschien meer zin om te breien. Geen probleem, het is juist goed om hierin af te wisselen tussen verschillende manieren om je creativiteit te uiten.

2. Licht en simpel

Als je besluit iets te gaan schilderen, hoeft het niet meteen een prachtig en diepgaand kunstwerk te zijn. Heb je een mooi paar schoenen op het oog? Breng die dan tot leven in je schilderwerk. Of maak een schilderij van je huisdier. Wat we vooral willen benadrukken: verwacht niet te veel van jezelf en begin gewoon met iets lichts en simpels. 

3. Ga erop uit

Inspiratie doe je op door naar buiten te gaan. Door om je heen te kijken, door je te laten inspireren door je omgeving. Dit kan de natuur zijn, de kantoorgebouwen in je werkomgeving of de mensen die je in een koffietentje ontmoet. Op die manier krijg je meer inspiratie, én ben je meer buiten.

4. Pauze

Heb je het gevoel dat het vandaag echt niet lukt om creatief te zijn? Neem dan even pauze. Lees een boek wat je kan inspireren, zoals een biografie of een bijzonder fotoboek. Boeken over creativiteit of creatieve mensen, gebeurtenissen, etc. kunnen ook weer inspirerend werken. Wees vooral niet te streng voor jezelf: het creatieve proces moet leuk en inspirerend zijn en niet voelen als een opgave!

5. Waterverf

Mocht je nu toch zin hebben om eens een hele nieuwe techniek te leren, lees dan het boek Als je denkt dat waterverf saai is 

Beoordeel dit artikel

(5 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht