Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Thuis ontspannen: Retreat Yourself

Het is heel goed om af en toe afstand te nemen van je dagelijks ritme en patronen. Om met een frisse blik naar jezelf te kijken en nieuwe inzichten op te doen. Veel mensen gaan juist om deze reden op vakantie. Eenmaal thuis val je echter snel terug in oude patronen. Voor je het weet ren je weer als een kip zonder kop rond. Hoe integreer je ontspanning en verdieping in de dagelijkse hectiek? Gewoon in je eigen huis? Willemien van Egmond schreef er een prachtig vormgegeven boek over: Retreat Yourself.

We hebben het allemaal vreselijk druk. Alle aandacht gaat naar de buitenwereld. Werk, gezin, sociaal leven, sport. Tijd om stil te staan bij wat er in ons binnenste leeft, hebben we niet of nauwelijks. Terwijl juist door af en toe contact te maken met de stilte in jezelf, we nieuwe ideeën opdoen.

Retreat your mind

Ons brein maakt overuren. We zijn altijd online. We krijgen zoveel prikkels te verduren, dat ons systeem het niet meer kan verwerken. Het resultaat? We staan altijd in een actieve stand, hebben onrust in hoofd en lichaam. Zoek dus bewust de stilte op. Door te mediteren, de natuur in te gaan of je agenda schoon te vegen. Zo zorg je ervoor dat je voldoende momenten creëert waarin je geen tijdsdruk voelt, dat je een keer niets móét. Vaak voel je dan pas hoe moe je bent. Geef je eraan over!

Retreat your heart

Veel van ons verlangen ernaar om ons hart te volgen. Dat is echter nog niet zo eenvoudig. Je moet keuzes durven maken en obstakels overwinnen. We worden beperkt door onze eigen verwachtingen en ideeën en die van anderen. Neem de tijd om te ontdekken wat jouw dromen zijn en hoe je die waarmaakt. Durf je hart te volgen!

Retreat your body

Gespannen spieren, pijn in nek en schouders, hoofdpijn: het zijn maar een paar van de signalen dat ons lichaam toe is aan ontspanning. Luister naar je lichaam. Neem de signalen serieus. Plan een spadagje thuis in, ga bewegen, verwen jezelf met biologische lichaamsproducten. Doe wat bij je past maar geef je lichaam de kans om te relaxen.

Retreat your food

We weten het allemaal: gezonde voeding heeft – in combinatie met een gezonde levensstijl – veel positieve effecten op lichaam en geest. Toch zijn veel mensen veel beter in het vullen van zichzelf dan het voeden. Wat is gezonde voeding voor jou? Iedereen is anders, en iedereen heeft qua voeding iets anders nodig. Ontdek wat bij jou past. Ga in elk geval voor puur, onbewerkt en zelfgemaakt. De recepten uit Retreat yourself zijn een mooi vertrekpunt voor je zoektocht naar de juiste voeding.

Retreat your home

Als je thuis een fijne plek is, kom je beter tor rust. Zo simpel is dat. Ruim bewust op, zet bloemen neer en haal elementen van je reizen in je huis. Van een hangmat uit Bali tot een vaas uit Griekenland. Creëer ook een plek voor jezelf in huis. Een plek om je terug te trekken, yoga te beoefenen of te mediteren. Zo wordt cocoonen – je binnenshuis terugtrekken om te ontspannen – zoveel prettiger!

Benieuwd naar alle tips? Bestel dan direct Retreat Yourself!

Beoordeel dit artikel

(11 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht