Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Top 5: boeken over traumaverwerking

Dieper ingaan op de verwerking van een trauma, hoe doe je dat? Deze 5 boeken gaan allemaal over traumaverwerking. Elk boek heeft een andere invalshoek; traumaverwerking bij kinderen of bijvoorbeeld door yoga.

1 Het weerbare kind

In het boek Het weerbare kind leer je hoe je trauma's bij kinderen voorkomt en behandelt. Een praktische gids voor iedereen die wil leren stress bij kinderen te herkennen en hun weerbaarheid wil verhogen. 

2 De tijger ontwaakt

Volgens Peter Levine, expert op het gebied van traumaverwerking, geldt ook voor mensen in een traumatische situatie het principe: vluchten, vechten of bevriezen. Volgens auteur Peter Levine moet een trauma op een lichaamsgerichte manier kunnen worden bestreden: de oorzaak van het trauma wordt opnieuw beleefd en stelt het lichaam in staat de geblokkeerde overlevingsenergie los te laten.

3 De stem van je lichaam

Leer naar de stem van je lichaam te luisteren en laat geblokkeerde energie los. Het boek De stem van je lichaam laat zien hoe je door te luisteren naar je eigen lichaam het genezingsproces kunt laten beginnen. Het is een zeer persoonlijk boek van auteur Peter Levine, waarin hij praktijkvoorbeelden combineert met onderzoeken uit de biologie, de neurowetenschap en de lichaamsgerichte psychotherapie.

4 Bewustzijn als medicijn

Liever een e-book over traumaverwerking? In het e-book Bewustzijn als medicijn laat auteur Gill Edwards hoe stress en trauma's tot ziekten kunnen leiden. En hoe bewustzijn hierin een oplossing kan zijn. Edwards laat zien hoe je psychische blokkades loslaat en innerlijke conflicten oplost. 

5 Traumaverwerking door yoga

Verdiep je in de helende werking van yoga. Het boek Traumaverwerking door yoga introduceert traumagerichte yoga. Dit houdt een op maat gemaakt programma in dat speciaal ontwikkeld werd voor slachtoffers van een trauma. Het stelt getraumatiseerde zielen in staat om een positievere relatie met hun lichaam op te bouwen. Op die manier werken mindfulness, ademhaling en zachte yogaoefeningen samen om het trauma te verwerken. 

Beoordeel dit artikel

(12 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht