Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Top 5 bloemen in huis

Bloemen kunnen op een magische manier elke ruimte opfleuren. Een etentje zonder bloemen is bijvoorbeeld niet compleet. Bij de grote gebeurtenissen in het leven geven we bloemen als troost, als teken van medeleven, als dank of als teken van liefde of vreugde.

Bloemen kunnen ons met elkaar verbinden, en met de natuur. Daarom vinden we het waarschijnlijk ook zo leuk om ze thuis in het zonnetje te zetten. Het werkt ontspannend om zo met je handen bezig te zijn. 

Er bestaan talloze boeken over het professioneel werken met bloemen. Deze boeken inspireren en zien er schitterend uit. In het boek Bloemen in huis vind je handige tips waar je het beste bloemen kunt kopen, welke vaas je het beste kunt gebruiken en welke gereedschappen onmisbaar zijn. Het boek laat zien dat het schikken van een prachtige bos bloemen, of juist een creatieve twist maken met je favoriete bloem helemaal niet moeilijk is.

Het boek is een inspiratie voor iedereen die wat meer natuur in huis wilt halen. Wij geven je 5 tips uit het boek:

1 Bloemen uit de wei

Elk donker hoekje knapt op van een paar verse bloemen in een rijtje apothekersflessen die op de vlooienmarkt zijn gekocht. Gebruik hiervoor bloemen uit eigen tuin die eruit zien als wilde bloemen.

2 Kleine details die je doen glimlachen

Zoek wat glaswerk en mooie schoteltjes bij elkaar plus een taartschaal om alle bloemen te laten schitteren.

3 Drijvende bloemen

Ondiepe, aardewerken schalen staan ineens in het middelpunt van de belangstelling wanneer ze gevuld worden met geurige bloemen en kruiden. Brede, platte bloemen zoals orchideeën, asters, gerbera jamesonii, gardenia’s en open rozen zullen minder snel zinken dan dikke bloemen die binnen een uur naar de bodem zakken.

4 Kroonluchter van flessen

Een kroonluchter van flessen maak je met een ‘wiel’ van gebogen ijzerdraad, wat dik bloemendraad,  wat dun bloemendraad en een paar mooie oude glazen flesjes.

5 Stijlvolle rugleuning

Gebruik voor deze versiering dun bloemistendraad en liever geen touw, want dat is minder stevig.  Bind hiermee telkens een met een bloem gevulde fles vast aan de achterzijde van de rugleuning.  Neem hiervoor flessen van verschillende afmetingen en kleuren. Neem draad van verschillende lengten. Maak het geheel nog fraaier met een paar linten!

Deze en nog veel meer tips vind je in Bloemen in huis, te koop voor €18,95

Bron beeld: Jacqui Small

Beoordeel dit artikel

(0 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht