Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Top 5 boeken om tot rust te komen

Eerder gaven we je al 5 boekentips voor rust. Nu hebben we nog een keer zo'n handig lijstje gemaakt. Boeken om tot rust te komen, voor een ontspannen zomer!

1 De zeven geheimen van de schildpad

Wijsheid, kalmte, geborgenheid. Dankzij deze deugden laat de wijze schildpad Kurma zich door niets uit haar evenwicht brengen. Verlang je ook naar rust en harmonie? Lees de verhalen en de oefeningen uit dit boekje. Ook leuk om cadeau te geven, met een fijne prijs van €9,95.

2 De veertien geheimen van de panda

Volg het spoor van de panda Bao en maak dezelfde reis als hij maakt naar geluk en kalmte. Teleurgesteld in de wereld en over zijn eigen vermeende tekortkomingen gaat de kleine panda Bao op zoek naar geluk en innerlijke vrede. Door de verrassende inzichten en eenvoudige instructies is dit boek voor iedereen een eyeopener

3 Mindful opruimen

Misschien moet je bij rust niet meteen denken aan een dagje opruimen. Toch geeft een opgeruimd huis ook een opgeruimde geest. Dit boek combineert de oosterse wijsheden van ruimteverdeling met praktische westerse opruimtips. En dit mag je natuurlijk prima in een hangmat in je tuin lezen.

4 De geheimen van meditatie

Meditatiegoeroe davidji weet als geen ander hoe je rust in je leven creëert. Met zijn 16-seconden meditatie laat hij zien dat mediteren helemaal niet lang hoeft te duren. In dit boek laat hij zien hoe je meditatie makkelijk in je dagelijks leven kunt integreren. Op die manier leer je steeds om terug te keren naar je innerlijke rustpunt. 

5 Easy Yoga

Deze mag natuurlijk niet in het lijstje ontbreken. Want voor een uitgeruste start van de dag, of juist een moment van kalmte voor het slapengaan, zijn deze oefeningen perfect te beoefenen. Ontspannende yin-houdingen voor in de avond, zoals de balasana. Om 's ochtends fris je dag te beginnen zijn er de yang-houdingen, zoals de pranayama. 

Heb jij een tip voor boeken waarmee je helemaal tot rust komt? Deel ze met ons op Facebook!

Beoordeel dit artikel

(0 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht