Go to top
De relatie tussen de stand van de sterren en de ontwikkelingen van mensen wordt door de astrologie verder uitgelegd.

Astrologie en horoscopen

Astrologie en horoscopen hebben jouw belangstelling? Kun jij het niet nalaten om je horoscoop te lezen in kranten en tijdschriften? En wil je jezelf beter leren kennen? Duik dan eens wat dieper in de wereld van de sterren en planeten! Er zijn diverse astrologische methoden om helder te krijgen waarom je bent wie je bent.

Vrijwel iedereen weet wel welk sterrenbeeld hij of zij is en welke karakterbeschrijving daarbij hoort. Toch is deze vorm van astrologie nogal beperkt en generaliserend, omdat het alleen gebaseerd is op de twaalf tekens van de dierenriem. Terwijl er zoveel méér uit de sterren te halen valt.

Geboortedag

Wat was de stand van de sterrenbeelden en de planeten op de dag dat jij op de wereld kwam? En hoe beïnvloedt dit jouw karakter? Gary Goldschneider heeft voor elke dag van het jaar een beschrijving van een menstype opgesteld. Dus ook voor jóuw geboortedag. Uit zijn onderzoek blijkt dat ondanks individuele verschillen mensen die op dezelfde dag zijn geboren bepaalde eigenschappen, uitdagingen en valkuilen gemeenschappelijk hebben. Daarbij heeft Goldschneider zich gebaseerd op de personologie: een mix van psychologie, geschiedenis en astrologie. In plaats van de gebruikelijk twaalf menstypen komt hij zo met 366 treffende karakterbeschrijvingen. Via zijn gebruiksvriendelijke en overzichtelijke boek Het Mysterie van je Geboortedag zoek je zo de beschrijving op van diegene in wie je bent geïnteresseerd.

Jij en relaties

Relaties: je raakt er niet over uitgesproken. Relaties leren ons immers áltijd iets! De ander functioneert als een spiegel en laat ons zien wie we zijn. Maar waarom klikt het met de één wel en met de ander niet? Hoe komt het dat je altijd botst met je chef, ruzie maakt met je moeder en nog steeds droomt over vrijen met je ex? Ook hier heeft Goldschneider antwoord op! In zijn boek Het Mysterie van je Relaties check je eenvoudig het profiel van jouw relatie met iemand anders. Je hoeft alleen zijn of haar geboortedag te weten. Of je ontdekt het mysterie van je relatie online! Omdat Goldschneider de bestaande sterrenbeelden verder uitsplitst, beschrijft hij op veel gedetailleerde niveau jouw relatie met anderen. Leuk én leerzaam! Zo ontdek je wie bij je past!

Geboortehoroscoop

Als je nog een stapje verder wilt gaan op het pad van de astrologie, en ook zicht wilt krijgen op je huidige situatie, dan kun je je geboortehoroscoop laten trekken. Deze genuanceerde horoscoop is gebaseerd op je geboortedatum, geboorteplaats én exacte geboortetijd. De stand van de planeten is elke minuut anders. Daarom is zo'n horoscoop uniek. Iemand die op dezelfde dag als jij is geboren in dezelfde plaats, maar een uurtje later, heeft immers een net andere horoscoop. Voor het berekenen van je geboortehoroscoop kun je het beste naar een astroloog stappen. Die kan je helpen bij de interpretatie van je horoscoop en je vragen beantwoorden.
 

Maansknopen

De meeste astrologen gaan uit van de hemellichamen bij het trekken van een horoscoop. Er zijn echter ook astrologen, zoals de Amerikaan Jan Spiller, die denken dat je een nóg beter beeld van jezelf krijgt door ook de maansknopen te bestuderen. Dat zijn de punten waar de banen die de aarde om de maan en om de zon trekt elkaar raken. Ze geven inzicht in je emoties en je zelfbeeld. In Astrologie voor de ziel zoek je snel en eenvoudig die maansknopen op die voor jou van belang zijn. Zo krijg je bijvoorbeeld inzicht in waar je goed in bent en hoe je liefdesrelaties aangaat.

Meer weten? Lees een goed boek over astrologie en horoscopen!

Foto: Thinkstock

Beoordeel dit artikel

(3 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht