Go to top
De relatie tussen de stand van de sterren en de ontwikkelingen van mensen wordt door de astrologie verder uitgelegd.

Hoe astrologie je kan helpen

Wat vind jij van horoscopen? Lees je ze en doe je er dan ook echt iets mee of trek je je er niks van aan? Eerder schreven we al over het boek Astrologie voor de ziel. Daar vertelden we over de maansknopen in de astrologie. Als het over astrologie gaat, betreft het meestal zonnetekenastrologie.  Auteur Jan Spiller doet het anders, zij kijkt naar de invloed van de maan op ons handelen.

Je persoonlijkheidsstructuur

Een belangrijke premisse van Jan Spiller is het idee dat we niet louter de totaalsom
van onze horoscoop zijn. De horoscoop is een afbeelding van onze persoonlijkheidsstructuur,
maar wij zijn de factor die achter de horoscoop schuilgaat. De energieën die door onze geboortehoroscoop weergegeven worden, moet we zelf interpreteren en gebruiken. Uiteindelijk ben je zelf degene die het heft in eigen hand moet nemen, zodat het leven zich ten gunste van jou ontwikkelt. 
 
Dit klinkt eigenlijk heel logisch. Wat er in je horoscoop staat, hoe je dit opvat en wat je er uiteindelijk mee doet is helemaal je eigen verantwoordelijkheid. 

Tien soorten sferen 

In de persoonlijkheid zijn tien verschillende sferen te onderscheiden, die vertegenwoordigd worden door de verschillende planeten waarmee de astrologie werkt. Als je naar de tekening van je geboortehoroscoop kijkt, zien je dat sommige delen van jezelf constant overhoop liggen met andere delen. Daardoor kunnen  allerlei confligerende energieën het strijdperk betreden. 
 
Andere delen van je verkeren in totale harmonie; op die gebieden van je leven zal er nooit strijd ontbranden. Op een zelfs nog dieper niveau kunnen we het fundament ontwaren dat ten grondslag ligt aan al het overige in je persoonlijkheid. Wil je hier meer over weten? In Astrologie voor de ziel wordt dieper ingegaan op dat fundament – en uitgelegd hoe je er vervolgens enkele aanpassingen in aan kunt brengen. Deze aanpassingen maken het mogelijk dat de energieën van de planeten op een meer harmonieuze manier naast elkaar bestaan en samenwerken.

Breng je innerlijke zelf in balans

Wanneer je eenmaal weet wat de onderliggende formule voor het verenigen en in balans brengen van je innerlijke zelf is, heb je een toverstaf in handen. Je toverkunsten zullen 100% van de tijd in iedere situatie in je leven werken. Als je je maar ‘herinnert dat je je de formule moet herinneren’ en
bereid bent om de ‘experimenten’ uit te voeren waardoor de innerlijke energie – en daardoor dus ook de uiterlijke situatie – zich in een voor jou gunstige richting kan wijzigen. 
 

 
 
Heb jij het idee dat er op bepaalde gebieden van je leven meer harmonie nodig is? Of heb je het gevoel dat er een innerlijke strijd in je gaande is? Astrologie voor de ziel kan je hier meer inzicht in geven. Meer lezen? Je koopt het boek hier.
 

Beoordeel dit artikel

(9 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht