Go to top
De relatie tussen de stand van de sterren en de ontwikkelingen van mensen wordt door de astrologie verder uitgelegd.

Maansknopen in de astrologie

De bekende Amerikaanse astrologe Jan Spiller werkt met maansknopen. Dat zijn de punten waar de banen die de aarde om de maan en om de zon trekt elkaar raken. Wat onthullen de maansknopen over jóuw aanleg en persoonlijkheid? 

Als het over astrologie gaat, betreft het meestal zonnetekenastrologie. De horoscopen in kranten en tijdschriften zijn daar bekende voorbeelden van. Het zijn voorspellingen gebaseerd op basis van de tekenpositie van de zon. Jan Spiller kijkt echter ook intensief naar de relatie met de maan. In de astrologie heerst de maan over gevoelens en stemmingen, afhankelijkheid, onzekerheid, het gevoel ergens bij te horen. Volgens de Amerikaanse astrologe is de maan vanuit het perspectief van vorige levens zelfs de belangrijkste planeet in je horoscoop. En heeft daarmee grote impact op je persoonlijkheidsstructuur.

Twee maansknopen
Een bijzondere rol in dit geheel spelen de noordelijke en de zuidelijke maansknopen. De noordelijke maansknoop is de stijgende knoop (het punt het dichtst bij onze Noordpool) en de zuidelijke maansknoop is de dalende knoop (het punt het dichtst bij onze Zuidpool). In je horoscoop staat de zuidelijke maansknoop altijd lijnrecht tegenover de noordelijke maansknoop.

Tekens en huizen
De maansknopen in jouw horoscoop geven aan wat jouw persoonlijke uitdagingen zijn. Hoe dat bij jou zit? Het draait er allemaal om in welke positie de maansknopen in jouw horoscoop staan. Zowel qua teken als qua huis. Met teken bedoelen we in de astrologie een van de twaalf tekens van de dierenriem. En met huis bedoelen we het gebied waarin planeten en hemellichamen staan op een bepaalde tijd en plaats. We maken onderscheid tussen twaalf huizen.

Noordelijke maansknoop
De positie van de noordelijke maansknoop geeft de psychologische verschuiving aan die zich in je persoonlijkheid moet voltrekken in dit leven. Het is een stukje van je zielsbestemming. Waarom je in dit leven op aarde bent gekomen. Het geeft ook inzicht in de ervaringen die jou in staat stellen om je bestemming in dit leven te bereiken. De teken- en huisposities van de noordelijke maansknoop op het tijdstip van je geboorte geven je diepste kernkwesties – dat wat je hier op aarde moet uitzoeken – aan.

Zuidelijke maansknoop
De positie van de zuidelijke maansknoop beschrijft dat deel van je karakter waarop in vorige levens de nadruk heeft gelegen. Juist hiervan kun je in dit leven uit balans raken, omdat het ook nu aan de oppervlakte ligt en de neiging heeft jou over te nemen. Bijvoorbeeld als je onbewust steeds op een bepaalde manier reageert in een bepaalde situatie. En je achteraf spijt hebt en denkt 'waarom doe ik dat toch altijd op deze wijze?' Daarom is het nuttig om je bewust te zijn van jouw unieke situatie, zodat je je gedrag kunt aanpassen.

Positie maansknopen bepalen
Astrologie van de ziel bevat een handige tabel waarmee je de tekenpositie van je noordelijke maansknoop ontdekt. Je zoekt eenvoudig je geboortedag op en je ziet in een oogopslag de tekenpositie van je noordelijke maansknoop. Voor het vinden van de huispositie kun je je tot een astroloog wenden of een astrologisch computerprogramma gebruiken. Dit hangt namelijk af van je geboortedatum, –tijdstip en –plaats.

Inzicht in fundamentele les
In Astrologie van de ziel ontvouwt zich de betekenis van de positie van jouw noordelijke maansknoop: de fundamentele les die aan je hele huidige leven ten grondslag ligt. Jan Spiller focust in het boek op het in evenwicht brengen van je noordelijke maansknoop-persoonlijkheidstype, maar je treft er (indirect) ook informatie aan over de betekenis van de positie van je zuidelijke maansknoop (altijd exact 180 graden van elkaar verwijderd).

Wil je weten wat jouw valkuilen in dit leven zijn en wat je daaraan kunt doen? Bestel dan direct Astrologie van de ziel in de webshop van Altamira.

Beoordeel dit artikel

(32 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht