Go to top
Een chakra is een energiecentrum in je lichaam. Een mens heeft zeven chakra’s. De chakra’s beïnvloeden de energiestroom van lichaam en geest, ieder chakra heeft zijn eigen functie.
- Chakra -

Top 5 tips aura beschermen

De aura – het menselijk energieveld – is een energetisch lichaam dat het fysieke lichaam doordringt en omgeeft. Het bestaat uit diverse lagen die van elkaar verschillen qua kleur, helderheid, dikte et cetera. Het etherische deel fungeert als een soort spiegel van je fysieke lichaam. In de emotionele laag zitten al je emoties. De mentale auralaag bevat al je gedachten. En via je de spirituele auralaag heb je contact met je Bron. Een gezond aura is van groot belang voor je vitaliteit. Maar soms loop je energetisch leeg, vervuilt je aura of ga je meetrillen met een ander. Met deze aura beschermen tips van William Bloom voorkom je dat.

1. Visualiseer een luchtbel

Zorg dat je rustig en ontspannen bent. Aard jezelf. Stel je voor dat je wordt omgeven door een doorzichtige luchtbel, die je aura beschermt tegen negatieve trillingen. Neem de luchtbel helemaal waar: boven je hoofd, onder je voeten, langs je rug. Merk op dat je eigen trillingen door het membraan van de luchtbel heen kunnen gaan en dat de luchtbel goede trillingen doorlaat. Wees ontspannen, voel je op je gemak. Merk vooral op dat onplezierige trillingen van buitenaf niet binnen kunnen komen. Experimenteer eens door de luchtbel te vullen met kleuren, krachtige symbolen of beschermende beelden die jou aanstaan.

2. Visualiseer schilden

Stel je voor dat je enkele schilden plaatst in je aura. Meestal zijn ze rond en hebben ze een diameter van enkele centimeters tot ongeveer een meter. Je plaatst vervolgens een schild voor elke plek van je lichaam die je als kwetsbaar beschouwd, bijvoorbeeld voor je buik of je voorhoofd. Je kunt de schilden naar eigen inzicht versieren, bijvoorbeeld met tribale tekens. Experimenteer gerust. Een prima manier om negatieve energie uit je aura te weren!

3. Werken met een krachtdier

Veel mensen voelen zich mystiek verbonden met een krachtdier. Ze ervaren de ziel van dat dier als een bondgenoot die hen in moeilijke tijden bijstaat. Heb jij een band met een dier? Visualiseer dan dat je magische kleding draagt, als ware gemaakt van de huid van dat dier. Zo krijg je het gevoel dat jij eigenlijk die panter, leeuw of beer bent. Doe dit zonder opgewonden of agressief te worden. Deze 'kleding' geeft je kracht en bescherming. Op deze manier schep je een krachtig energieveld om je eigen aura, vol liefde en positieve energie.

4. Zet Liefde in

Juist in contact met een ander, reageert je aura. Stel dat iemand een negatieve gedachte op je afstuurt. Dan kun je die uit je aura wegduwen met een even krachtige negatieve gedachte. Deze vorm van vervuiling bezorgt echter jezelf weer last: het trekt meer negatieve gedachten naar je toe. Als jij echter in zo'n geval bewust liefde terugzendt, zal de energie van jouw liefde de aanvallende energie blokkeren en wegduwen. Zo schoon je je aura op van negatieve trillingen. Je kunt dit heel concreet doen door in een visualisatie contact te maken met de enorme liefde en schoonheid van het universum. Vraag of deze oceaan van liefde je vijand wil omarmen, vasthouden en liefhebben. Om resultaten te boeken, moet je de liefdevolle kracht zelf voelen.

5. Vraag om hulp

Als je je aura wilt reinigen van alles wat je daar niet wil hebben, dan kan je daar in een visualisatie hulp bij inroepen. Door bijvoorbeeld de Bron, God, Maria of engelen aan te roepen, koppel je als het ware jouw aura aan een krachtig energieveld vol liefde en positieve energie. Kies wel een (religieuze) figuur die bij je past, waar je affiniteit mee hebt.

Meer weten? Bestel dan Bescherm jezelf in onze webshop.

Foto: Thinkstock

Beoordeel dit artikel

(5 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht