Go to top
Een chakra is een energiecentrum in je lichaam. Een mens heeft zeven chakra’s. De chakra’s beïnvloeden de energiestroom van lichaam en geest, ieder chakra heeft zijn eigen functie.

Oefening: empathie inzetten

Deze vijf stappen zet je als je een healing wilt doen of iemand in nood wil steunen. 
 
Stap 1 Accepteer de empathische informatie
Voordat je iets kan doen met empathische informatie, moet je vaststellen en accepteren dat je die ontvangt.
 
Stap 2 Oordeel met mededogen en vraag om hulp
Wat is de boodschap en de betekenis van de informatie die je ontvangt? Daarbij moet jij beslissen of jij wel de juiste ontvanger bent, en of je met deze informatie wilt werken of niet. Dat heeft mededogen nodig, zowel voor de ander als voor jezelf. Merk je dat je reageert, vraag dan om healende energie voor jezelf. En vraag of de empathische informatie kan worden geblokkeerd – eventueel tijdelijk. Verzoek ook dat je weet wat je tegen de ander moet zeggen als communicatie noodzakelijk is.
 
Stap 3 Vraag om een goddelijke reactie
Deze stap is noodzakelijk en wordt nog wel eens overgeslagen. Voordat jij reageert of een actie onderneemt, vraag je of het goddelijke de nood wil lenigen. Welke actie je daarna ook onderneemt, het zal krachtiger en heilzamer zijn als het goddelijke eerst in actie komt.
 
Stap 4 Onderneem actie en wees nederig
Hier aangekomen, voel je misschien dat je mededogen je tot handelen aanzet. Soms is dat een handeling ‘buiten’ en soms is het een gebed, het sturen van healende energie of misschien het aanpassen van je houding. Nederigheid is het instrument dat voorkomt dat je denkt dat je het allemaal zelf moet oplossen ofwel: ‘Voor God gaat spelen’. Je bent een klein radertje in het grote geheel, je bent niet de hele machine.
 
Stap 5 Laat het resultaat los
Of je actie onderneemt, tot handelen overgaat of niet, de laatste stap is altijd: afstand nemen. Je kan eventueel toekijken hoe anderen veranderen, maar het is jouw verantwoordelijkheid niet. Als je besluit een dakloze geld te geven, weet je niet of dat aan eten of aan drank gaat worden uitgegeven. Door afstand te nemen, loop je met een boog om emotionele besmetting heen. Wat je niet wilt is: wederzijdse afhankelijkheid die benarde situaties met zich meebrengt.
 
 

Beoordeel dit artikel

(4 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht