Go to top
Een chakra is een energiecentrum in je lichaam. Een mens heeft zeven chakra’s. De chakra’s beïnvloeden de energiestroom van lichaam en geest, ieder chakra heeft zijn eigen functie.
- Chakra -

Wat is reiki?

Gezondheid is de werkelijke rijkdom,

goud of zilver niet.

Mahatma Gandhi

Wat is reiki en hoe werkt het?

Reiki is Japans voor 'universele levensenergie'. Het is een methode die de natuurlijke genezing stimuleert. Reiki is niet-invasief en is bedoeld om het algemeen welzijn te verbeteren. De intentie van de 'zender' en de bereidheid van de 'ontvanger', in combinatie met specifieke handposities, bevorderen de doorstroming van subtiele energie in het lichaam. De energie stroomt vanuit de handpalmen van de zender en beïnvloedt zo de energiestroom van de ontvanger.
 

Geschiedenis

De traditionele reiki werd in het begin van de 20e eeuw ontwikkeld en beoefend door Mikao Usui in Japan. Om genezing en welzijn te bevorderen en stress te verlichten wordt in de reikipraktijk energie doorgegeven aan de ontvanger met de handen op of bij het lichaam. Tegenwoordig is reiki bijzonder populair in het Westen.

Subtiele energietherapie zoals reiki is kalmerend en verzachtend, en kan pijn, stress en angst verlichten. Het kan geruststellend en ondersteunend werken bij lichamelijke, geestelijke en energetische aandoeningen, veroorzaakt door vele soorten traumatische ervaringen. 

Het is niet altijd gemakkelijk om het hoge en soms hectische tempo van het dagelijks leven bij te houden, dat maakt het lastig om helder en in evenwicht te blijven. We proberen alles voor elkaar te krijgen, maar vaak lijkt het wel of we tegen de stroom in zwemmen. 
Als we ons inzetten voor ons eigen welzijn en dat van anderen, kunnen we gefocust en in balans onze doelen bereiken.
 

Vermindering van:

  • angstdepressiviteit
  • slapeloosheid
  • fysieke belasting
  • stress
  • spanning
  • onregelmatige spijsvertering 

 

Het bereiken van:

  • diepe ontspanning
  • diepe/rustgevende slaap
  • kalmte in lichaam en geest
 

Intentie

Bij reiki-energiewerk zijn gefocuste intentie en bereidheid van belang. De ‘zender’ heeft de intentie om de energiestroom op te wekken en de 'ontvanger' heeft de bereidheid om de energiestroom te accepteren. 
 
 
 
Wil je meer lezen over Reiki? Met het boek Reiki voor beginners van Victor Archuleta krijg je de methode stapsgewijs onder de knie.
 

Beoordeel dit artikel

(0 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht