Go to top
Waardevolle boodschappen van ‘bovenaf’ die worden doorgegeven aan een levend persoon, dat is channeling. Deze overdracht is bijzonder en intensief. Channeling kan waardevolle inzichten brengen voor diegenen die de boodschap ontvangen.

Ingezonden vraag: twijfel over relatie

Channeling kan een hoop helderheid bieden wanneer je even vast lijkt te zitten. Of wanneer je met vraagstukken zit waar je zelf maar niet uitkomt. We vroegen jullie je meest prangende vragen op te sturen. Deze heeft Jeshua, via een channeling met Pamela Kribbe, geprobeerd te beantwoorden. In dit bericht de vierde vraag. 

4) Jullie interview met spiritueel therapeut en gepromoveerd filosoof Pamela Kribbe over channeling heeft me 'aangeraakt'. Het roert en beroert me. En laat me niet los. Heel graag zou ik haar daarom een vraag willen stellen.  

Mijn vraag aan haar is: "Ik twijfel over mijn huidige relatie met mijn man. Ik voel me veilig en vertrouwd bij hem, ik mag hem, we hebben samen een fijn gezin met onze 2 dochtertjes, maar ik voel me niet sterk mentaal of fysiek tot hem aangetrokken. Ik voel daarnaast ook liefde voor een andere (gebonden) man tot wie ik me wel sterk fysiek voel aangetrokken. Ik weet niet wat te doen. Zou jij me raad willen geven?"

JESHUA: Maak een onderscheid tussen louter fysieke aantrekkingskracht en aantrekking van ziel tot ziel. Fysieke aantrekkingskracht kan heel sterk en overweldigend zijn maar als er geen diepere aantrekking aan ten grondslag ligt is deze vaak snel weer voorbij en ontbreekt het  fundament voor een liefdesrelatie.

Als er naast fysieke aantrekking ook een diepgevoeld zielscontact is, wil dat niet automatisch zeggen dat het goed is om uit je huwelijk te stappen en met die ander een relatie aan te gaan. Wat het in ieder geval wel betekent is dat die ander in jou iets heeft wakker geroepen wat heel belangrijk voor je is en wat je in je bestaande relatie hebt gemist. Neem dat serieus. Het is belangrijk voor jezelf helder te krijgen wat jij in je huwelijk mist en je af te vragen in hoeverre dit komt door de partner die je hebt. Het kan ook het geval zijn dat jij jezelf te kort doet, je emoties of hartstochten onderdrukt omdat je denkt dat die er niet mogen zijn of omdat je bang bent anderen daarmee voor het hoofd te stoten. De passie van een verliefdheid kan je ervan bewust maken hoe je doorgaans met jezelf omgaat en wat je jezelf ontzegt. De ander met wie je de klik voelt, laat jou zien hoe het ook zou kunnen zijn, hoe goed je je zou kunnen voelen over jezelf. Maar vergis je niet: die ander is ook een mens met z'n eigen problemen en emotionele onevenwichtigheden. Als het gaat om het ten volle waarderen en respecteren van wie je bent, kan niemand anders dat voor je doen. Alleen jij kunt dat.

Open en oprecht zijn in een relatie is een groot geschenk aan de ander, ook als is het soms confronterend.

Als je in je kracht gaat staan en je eigen behoeftes serieus neemt, kan het goed zijn om met je man te communiceren over hoe jij je voelt. Open en oprecht zijn in een relatie is een groot geschenk aan de ander, ook als is het soms confronterend. Laat hem de ruimte om het op zich in te laten werken en te reageren. Een pijnlijke boodschap kan soms de aanleiding vormen tot een positieve verandering.

Waar het in essentie om draait is dat je het verliefd worden op een ander opvat als het begin van een bewustwordingsproces dat je, hoe pijnlijk soms ook, dichter brengt bij jezelf. Het is beter niet vooruit te lopen op hoe het zal aflopen: of je weggaat bij je man en of je wel of niet een relatie met die ander aangaat. Doe het stap voor stap: volg de innerlijke stroom van gevoelens die dit alles in je oproept en kijk ernaar met milde aandacht. Als je open en eerlijk kijkt naar alles wat er in je leeft, zul je op een gegeven moment weten wat de juiste beslissing is. 

Lees hier de vorige vraag waar Pamela Kribbe op antwoordde. 

Beoordeel dit artikel

(21 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht