Go to top
Waardevolle boodschappen van ‘bovenaf’ die worden doorgegeven aan een levend persoon, dat is channeling. Deze overdracht is bijzonder en intensief. Channeling kan waardevolle inzichten brengen voor diegenen die de boodschap ontvangen.

Ingezonden vraag: voor jezelf kiezen

Channeling kan een hoop helderheid bieden wanneer je even vast lijkt te zitten. Of wanneer je met vraagstukken zit waar je zelf maar niet uitkomt. We vroegen jullie je meest prangende vragen op te sturen. Deze heeft Jeshua, via een channeling met Pamela Kribbe, geprobeerd te beantwoorden. In dit artikel de derde vraag aan Pamela.  

3) Beste Pamela,


Ik (43 jaar) zie de ene na de andere vriendschap verloren gaan door drugsgebruik. Ook door daaruit voortkomende geldproblemen en andere armoede. De vriendschap gaat niet helemaal stuk, ze vallen mij niet direct lastig met hun problemen en zijn zelf verantwoordelijk. Maar toch raakt het je als je vrienden honger hebben. Wat ik ook doe, hoe ik het ook aanpak, telkens komen er weer van dit soort mensen op mijn pad. Of ik nou voor mezelf kies en relaties verbreek. Ik leef zo bewust en zuiver mogelijk, geestelijk en lichamelijk. Ik ben ook maar een mens en begrijp niet wat de bedoeling is van dit soort terugkerende contacten. Ik pak het telkens anders aan, in de liefde bijvoorbeeld: kies ik voor me zelf of voor alle gevoelens? Ik pas zelfreflectie toe, alleen het verandert niets… Ik ben al meerdere vrienden hierdoor kwijtgeraakt. Wat is de bedoeling?

JESHUA: Wanneer je herhaaldelijk dezelfde situatie aantrekt in je leven en je je afvraagt waarom, moet je eerst nagaan of deze situatie je vreugde brengt of pijn, met andere woorden of die situatie je ten diepste goed doet of niet. Je zegt steeds weer mensen in jouw persoonlijke sfeer tegen te komen die worstelen met drugsproblemen. De vraag is: wat doet dit met jou? Als jij steeds opnieuw ervaart dat je geen gelijkwaardige vriendschap met deze mensen kunt opbouwen, dan is het tijd om te stoppen met het toelaten van deze mensen in jouw privéleven. In vriendschap moet er een balans zijn tussen geven en ontvangen. Als die ontbreekt, en je geeft doorlopend meer dan je ontvangt, voel je je op den duur leeg en gebruikt, terwijl de ander in een afhankelijkheidspositie terechtkomt. Deze relaties brengen je pijn in plaats van vreugde. Medelijden, schuld- en plichtgevoelens betekenen vaak dat de relatie niet in balans is. Geef dus duidelijk je grenzen aan als je voelt dat een waarachtige vriendschap niet mogelijk is. Doe dit op tijd! Laat het niet zover komen dat je grenzen helemaal vervagen en je meegezogen wordt in de energie van de ander. Durf werkelijk voor jezelf op te komen en je eigen behoefte aan gelijkwaardige vriendschap serieus te nemen.

Het is mogelijk dat iemand regelmatig in contact komt met mensen met drugsproblemen en daar vreugde in ervaart. Je kunt bijvoorbeeld een hulpverlener zijn die zich heel goed bewust is van de valkuil van te veel geven en die niettemin deze mensen een weg naar bewustwording aanreikt door begrip en compassie. Als hulpverlener moet je je doorlopend bewust zijn van de grenzen aan het geven en willen ondersteunen. Dan respecteer je juist de autonomie en vrijheid van de ander. Soms springt de vonk over en ontkiemt er een proces van heling en groei in de verslaafde persoon. Dit geeft de hulpverlener een diep gevoel van vreugde en voldoening. De hulpverlener is een (tijdelijke) wegwijzer op het pad van de ander; er is meestal geen sprake van een "persoonlijke" relatie.  

Heb jij ook een vraag voor Pamela Kribbe of Jeshua? Stuur dan een mail naar info@altamira.nl. We sturen je vraag dan (geanonimiseerd) door naar Pamela. 

Beoordeel dit artikel

(8 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht